Taliban, Afganistan Müzik Enstitüsü'ndeki enstrümanları parçaladı

Başkent Kabil'de kontrolü ele geçiren Taliban'ın hedeflerinden biri de Afganistan Müzik Enstitüsü (ANIM) oldu. Buraya saldırı gerçekleştiren militanlar, okuldaki tüm enstrümanları parçalayarak kapısına kilit vurdu.

Taliban, Afganistan Müzik Enstitüsü'ndeki enstrümanları parçaladı

Afganistan Müzik Enstitüsü’nün kurucusu ve direktörü Ahmet Sarmast, NPR’a yaptığı açıklamada, Taliban militanlarının okula ait araçları çalmaya çalıştığını ve enstrümanları parçaladığını belirtti.
Sarmast, son zamanlarda ‘silahlı insanların okula girerek okulun ulaşım için kullandığı arabaları çalmaya çalıştığını, müzik aletlerini yok ettiğini belirtti. 1990’larda Taliban döneminde müzik kesinlikle yasaktı. Evde müzik yapmak, satmak ve hatta müzik dinlemek başınızı belaya sokabilir.
Sarmast, yaşananları anlatırken şu ifadeleri kullandı:

Kabil’deki Afganistan Ulusal Müzik Enstitüsü’nün kapıları kapandı. Müzik okulunun genç öğrencileri, öğretmenleri ve öğretim üyeleri evde kalıyor. Korkmak ve endişe etmek için nedenleri var.

Enstitünün kurucusu, şimdi ANIM’in geleceğinin belirsiz olduğunu, Taliban’ın şehri ele geçirmesinin yol açtığı kargaşa ile durumun öngörülemez hale geldiğini belirtti. Sarmast, “Bugünlerde Kabil’de işler çok hızlı değişiyor” diye ekledi.