Tiyatro sanatçısına 'kafirler, kızılbaşlar' diyerek keserle saldırdılar

Tiyatro sanatçısı komşusu tarafından keserle saldırıya uğradı.

Tiyatro sanatçısına 'kafirler, kızılbaşlar' diyerek keserle saldırdılar

İstanbul Avcılar’da komşusu tarafından saldırıya uğrayan tiyatro sanatçısı Cemal Uçarman’ın üç dişi kırıldı.

Yaşadığı saldırıyı PİRHA’ya anlatan tiyatro sanatçısı Uçarman, “Yaşanan olayın öncesinde arkadaşlarımız, dostlarımız evimize geldiğinde etrafımızda sürekli söylenerek dolaşıyordu. En son bir hafta önce bana ‘komşu benim evimin sınırlarına geçmişsiniz’ dedi. Ben de yetkili kişiler tarafından gelinip yerlerin belirlenmesi ve ardından herkesin sınırına duvar örülmesi önerisinde bulundum.

Dün arkadaşımla otururken sesler duydum ve baktığımda annemle tartıştığını, babamı itmeye çalıştığını gördüm. Annem ve babam 94-95 yaşlarında insanlar. Tartıştığı mesele yine bahçe sınırı meselesiydi. Benim yine ölçeriz, belirleriz dememe kalmadan keserle bana saldırdı” dedi.

Komşusunun kendisine keserle saldırmasının ardından komşusunun eşinin ve yanındaki kadınların kendisine “kafirler, kızılbaşlar” diyerek taşlamaya başladıklarını ve araya komşuların girdiğini söyleyen Uçarman, “Üç tane dişim kırıldı, dudağım patladı, gözüm morardı. Hastaneye gittim, rapor aldım. Yarın tomografiden net rapor çıkacak. Nefret suçu üzerine şikayetçi oldum. Çünkü eşi de kendisi de bana “kafirler, kızılbaşlar” diye saldırdılar” dedi.