Üniversitede tek kişilik oturma eylemi

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmetler Bölümü açılması için 3 saat boyunca tek kişilik oturma eylemi düzenlendi.

Üniversitede tek kişilik oturma eylemi

Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmetler Bölümü açılması için 3 saat boyunca tek kişilik oturma eylemi düzenledi. Oturma eylemini düzenleyen Koçali Aymaz,  “Harran Üniversitesi Rektörlüğü, merkezde beş yıldızlı süper lüks inşaatlar yaparak Osman Bey Kampüsü’nü ve kampüsteki okullarını geliştirip yaklaşık 30 bin öğrenci kapasitesine ulaştırırken, Siverek Meslek Yüksek Okulu ilgisizlik ve sahipsizlik nedeniyle bir türlü gelişememekte ve tabela okulu olmaktan öteye geçememektedir. ” dedi.

Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Kurucusu Koçali Aymaz, ilçede faaliyet gösteren çeşitli STK’ların da destek verdiği oturma eyleminde şunları söyledi:

 

“Harran Üniversitesi 1992 yılında kuruldu ve 1994 yılında da Siverek Meslek Yüksekokulu açıldı. Harran Üniversitesi Rektörlüğü, merkezde beş yıldızlı süper lüks inşaatlar yaparak Osman Bey Kampüsü’nü ve kampüsteki okullarını geliştirip yaklaşık 30 bin öğrenci kapasitesine ulaştırırken, Siverek Meslek Yüksek Okulu ilgisizlik ve sahipsizlik nedeniyle bir türlü gelişememekte ve tabela okulu olmaktan öteye geçememektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne ikinci bölüm olan ‘Sosyal Hizmetler’ bölümümün açılması için yardım ve desteklerinizle birlikte yakın ilginizi beklediğimizi arz ve talep ederiz.”