Yandaş sendika ve 15 Temmuz Derneği'nden amirallerin bildirisi hakkında suç duyurusu

Memur-Sen’in İstanbul şube yöneticileri ve 15 Temmuz Derneği üyeleri Çağlayan Adliyesi’ne gelerek bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yandaş sendika ve 15 Temmuz Derneği'nden amirallerin bildirisi hakkında suç duyurusu

Yandaş sendika Memur-Sen ve 15 Temmuz Derneği üyeleri, 104 emekli amiralin ‘Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ ve ‘cübbeli amiral’ ile ilgili bildirisi hakkında Çağlayan Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

Memur-Sen’in İstanbul şube yöneticileri de Çağlayan Adliyesi’ne gelerek bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Memur-Sen İstanbul Temsilcisi İl Başkan Yardımcısı Murat Cantürk, k, 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiral vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladılar. Millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla, Silahlı Kuvvetler dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi”

“RÜTBELERİ ELLERİNDEN ALINMALI”

Ayrıca Cantürk, “Bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir.” dedi.

Cantürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir. ‘Deniz Kuvvetleri emeklisi’ sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa amiral eskisidir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden ‘fikir beyanı’ adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri ‘muhtıra çağrışımlı’ bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir.

Amiral eskilerinin bu açıklaması, Silahlı Kuvvetler bünyesinden vesayetçileri ayıklama, hainleri temizleme politikasının doğruluğunu teyit ve te’kit etmiştir. Vesayet virüsünden kurtulamamış, ihanet zehrini damarlarından atamamış bir kısım mütekait (emekli) askerin sözde beka endişesi kisvesiyle siyasete müdahale etme cüretleri; milletin gözünde ihanetin, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir. Hâlbuki ülkenin bekasını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şey 10 yılda bir yapılan darbelerdir. Bu darbelerle milletin kaynaklarının nasıl sömürüldüğü, ülkenin dış mihrakların operasyon sahası haline nasıl getirildiği milletin malumudur.”

“15 TEMMUZ’DA NEREDE DURDUYSAK BUGÜN DE ORADAYIZ”

15 Temmuz Derneği Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Yenilmez, suç duyurusu öncesinde basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

“Milletimiz 15 Temmuz’da olduğu gibi milli iradeyi hiçe saymaya çalışan her girişime aynı kararlılıkla karşı duracaktır. 104 emekli amiralin bildirisi bizim nezdimizde hadsizliktir. Demokrasi nöbetimiz devam ediyor, 15 Temmuz’da nerede durduysak bugün de oradayız. Son FETÖ’cü hesap verene, son darbeci yargılanana, son darbe heveslisinin hevesi kursağında kalana kadar mücadelemiz devam edecek”