Reklam
Kategoriler: İç Açı

“Yeni Anayasa diyenler önce AYM kararlarının uygulanması için gereğini yapsınlar”

Reklam

CHP eski İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin verdiği 2’nci ‘hak ihlali’ kararının derhal uygulanmasını istedi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek, “Yeni Anayasa diyenler önce AYM kararlarının uygulanması için gereğini yapsınlar” ifadesini kullandı.

Erkek TBMM’de yaptığı açıklamada, “Maalesef devletin çivisi çıkmıştır. 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi AYM kararını nereden güç alarak uygulamadı. AYM, kendi kararlarına uymamanın cezai idari ve hukuki sorumluluğu olduğunu söylüyor. TBMM Başkanlığı ve HSK üzerine düşen görevi yapmalı. AYM kararı mutlaka uygulanmalı, yeniden yargılama yapılıp, hüküm ortadan kaldırılmalı ve Berberoğlu Meclis’teki görevine devam etmelidir” dedi. Erkek, Berberoğlu ile ilgili 2. hak ihlali gerekçeli kararında “Hukukun üstünlüğü ilkesinin fiilen geçerli olmadığı, kamu gücünü kullanan organların, mahkemelerin ve bireylerin hukuka uygun davranmadıkları bir ülkede hukuk devletinin varlığından söz edilemez” denildiğini bunun çok çarpıcı olduğunu söyledi.

SARAY VESAYETİ

Berberoğlu’na ilişkin ilk kararın da uygulanmadığını belirterek ‘’Çünkü Anayasa askıda, yargı sarayın vesayeti altında. AYM ikinci kez oy birliğiyle karar vermek zorunda kalıyor. AYM’nin kararını mahkeme sorgulayamaz, gereği yerine getirilmezse hukuk devleti ilkelerine aykırılık oluşacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 4 Şubat 2021 08:45 08:45

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam