Yeni Ülke Dergisi "Pandemide Kapitalizm" manşetiyle okuyucuyla buluşuyor

Derginin çıkış sayısına ilişkin yayın kurulu tarafından yapılana açıklamada "Dergimizin ilk sayısının dosya konusunu güncelliğiyle birlikte kapitalizmin halihazırdaki krizine etkilerini dikkate alarak “Pandemide Kapitalizm” olarak belirledik. Pandemi ile mevcut krizin daha belirgin duruma gelmesi, dosya konumuzun temel çerçevesini oluşturuyor." denildi.

Yeni Ülke Dergisi

Ülkemiz için anti-emperyalist, cumhuriyetçi, aydınlanmacı, kamucu ve emekten yana bir hattın örülmesinin gerekli ve acil olduğunu vurgulayan  Yeni Ülke Dergisi, “Pandemide kapitalizm” dosya konulu ilk sayısıyla okurlara merhaba dedi.

Bilgütay Hakkı Durna’nın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği, Yayın Kurulu’nda Afitap Kuzgun, Behiç Oktay, Berkay Çelen, Cengiz Kılçer ve Hakan Yurdakan’ın bulunduğu ve 50’ye yakın aydının Danışma Kurulu’nda yer aldığı derginin çıkış sayısına ilişkin yayın kurulu tarafından yapılana açıklamada “Dergimizin ilk sayısının dosya konusunu güncelliğiyle birlikte kapitalizmin halihazırdaki krizine etkilerini dikkate alarak “Pandemide Kapitalizm” olarak belirledik. Pandemi ile mevcut krizin daha belirgin duruma gelmesi, dosya konumuzun temel çerçevesini oluşturuyor.” denildi.

“Pandemide kapitalizm” başlıklı dosyaya, Prof. Dr. İzge Günal “Pandemide kapitalizmin sağlık ve bilim politikaları”, Sertaç Canbolat “AKP’nin kültürel iktidar arzusu”, Hakan Yurdakan “Üç robot kanunu, kapitalistler ve işçiler”, Prof. Dr. İzzettin Önder “Kapitalist-emperyalist sistemin yönelimi” başlıklı yazılarıyla katkı koyarken, çıkış sayısında Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un dergiye ve okuyuculara hitaben kaleme aldığı mektup da yer alıyor.

Yurt ve Dünya gündemine ilişkin ise Aysel Tekerek imzalı “AKP’nin Avrupa Birliği ile imtihansız dansı…”, Gökmen Kılıç imzalı “CHP, Cumhuriyet ve sol”, Ali Ateş imzalı “Bahçeli’nin siyasal sicili üzerine bazı hatırlatmalar”, Ömer Faruk Eminağaoğlu imzalı “AKP ve yargı reformu”, İbrahim Fikri Talman imzalı “Gezi davası bozuldu ‘ilahlar kurban istiyor’”, Behiç Oktay imzalı “İşçide damping!” ve Serkan Şimsek imzalı “Dünya siyasetinde açılan ve kapanan perdeler” yazılar okuyucu ile buluşmayı bekliyor.

Ayrıca çıkış sayısında;

Akademi bölümünde, Prof. Dr. Rıfat Okçabol imzalı “Üniversite özerkliği ve kayyım rektör”,

Çeviri bölümünde, Behiç Oktay’ın çevirisi ile Subodh Varma imzalı “Hindistan halkı düşman bir hükümete karşı savaşıyor”,

Hafıza-i Beşer bölümünde, Demir Silahtar imzalı “Yenile yenile yenmeyi öğrenmek”,

Kültür Sanat bölümümüzde, Cengiz Kılçer imzalı “Sosyalist kültürümüzün müstesna ismi Kuzgun Acar”

Kreşendo bölümünde, Umut Kuruç imzalı “Devrimci Beethoven 250 yaşında…”,

Okuma Notları bölümünde, Afitap Kuzgun imzalı “Emekçi sınıfın durumu: Ne değişti?” yazıları yer alıyor.