Bülent Turan'dan 'Venizelos'lu Suudi Arabistan savunması

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Veliaht Prensi Bin Selman'la görüşmek için Suudi Arabistan'a gidişini Atatürk'ün Venizelos'u Türkiye'ye davet etmesiyle örneklendirdi.

Bülent Turan'dan 'Venizelos'lu Suudi Arabistan savunması

AKP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, burada bir konuşma yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman’la görüşmesine gelen eleştiriler üzerine konuşan Turan, Erdoğan’ın Bin Selman’la Suudi Arabistan’da yaptığı görüşmeyi Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemin Yunanistan Başbakanı Eleftherios Venizelos’u Türkiye’ye davet etmesine benzeterek savundu.

Turan’ın konuşmasında ilgili bölüm şöyle:

“Cumhurbaşkanımız dün Arabistan’daydı. Dededen toruna hep CHP milletvekili olan, meşhur Öztrak’ın bugünkü temsilcisi CHP sözcüsü, büyük bir edep dışı yaklaşımla Genel Başkanımıza olmayacak ithamlarda bulundu. Arabistan’da ne işimiz varmış? Cemal Kaşıkçı’nın katiliymiş. Değerli arkadaşlar, birincisi Cemal Kaşıkçı’nın mahkemesi bitmiş değil. Türkiye, tüm dünyaya bu yanlışı duyurdu. Türkiye bu adımı atmasa dünya bunu duymayacaktı bile. İkincisi, kararı mahkeme vermiştir. Türkiye’de yargılanmasına ilişkin, başka bir işlem kalmadığı için dosyasını ilgili ülkeye göndermiştir. Ama soruyorum, Yunanistan’ın meşhur Başbakanı Eleftherios Venizelos Türk düşmanı, binlerce Türk’ün katili. Savaştan bir kaç sene sonra Gazi Mustafa Kemal’in davetiyle Türkiye’ye gelmedi mi? Hemen ardından İnönü Başbakan sıfatıyla Yunanistan’a gitmedi mi? Biz onlarla savaş yaptık, kavga ettik deyip yüzyıllar, binyıllar boyunca konuşmamak üzere mi dış politika icra ettik. Bu ne utanmazlıktır.”