DİSK, 'ücrette adalet, vergide adalet' diyerek sokağa çıktı

DİSK, İstanbul Verdi Dairesi önünde basın açıklaması yaptı. Vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi talep edilirken, "Vergi tabana değil tavana yayılmalıdır" denildi.

DİSK, 'ücrette adalet, vergide adalet' diyerek sokağa çıktı

“Vergide adalet talebiyle imza kampanyası başlatan DİSK, İstanbul Verdi Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da eyleme katılırken, yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin randevu taleplerine dönüş yapmadığını belirtti.

Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

“Vergide adalet talebimizi ifade etmek ve vergi politikalarında yapılması gerekenleri paylaşmak için bu ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı’ndan bir görüşme istedik. Hatta bugün için istedik bu görüşmeyi. Ancak şu ana kadar Nureddin Nebati, DİSK’in görüşme talebine yanıt vermiş değil. Buradan çok açık şekilde söylüyoruz. Hepimizin çalışarak ürettiği toplam değerin bir araya geldiği Hazine’den ve onun nasıl paylaşılacağını belirleyen maliye politikalarından sorumlu olan bakan eğer DİSK’in, milyonlarca işçinin bu talebini ifade etmek üzere görüşme talebini yanıtsız bırakıyorsa bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Eğer Hazine ve Maliye Bakanı ‘Ben zaten karar verici noktada değilim. Zaten yetkili değilim’ anlamına gelmiyorsa, görüşmekten kaçınması sayın bakanın; o zaman derhal milyonlarca işçinin ve emekçinin taleplerini paylaşmak üzere bu görüşmeyi yapmaya ve milyonlarca işçinin talebini, olmazsa olmaz koşullarını ifade etmek için bizimle bir araya gelmeye çağırıyoruz.”