Diyarbakır'da feshedilen MHP teşkilatının il başkanı Kayaalp tutuklandı

Diyarbakır'da feshedilen MHP il teşkilatının dün akşam saatlerinde gözaltına alınan başkanı Cihan Kayaalp, 'cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Diyarbakır'da feshedilen MHP teşkilatının il başkanı Kayaalp tutuklandı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın dün sosyal medya hesabından yapılan duyurunun ardından, feshedilen partisinin Diyarbakır teşkilatının il başkanı Cihan Kayaalp, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Cihan Kayaalp, Emniyet’teki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VE USULSÜZLÜK İDDİASI

Tigrishaber’den Murat Özbilek’in haberine göre Emniyete götürülen İl Başkanı Kayaalp ve yönetim kurulu üyelerinin ifada işlemleri devam ederken, gözaltı gerekçesinin ‘usulsüzlük’ ve ‘ihalelere fesat karıştırma’ gibi iddialardan kaynaklandığı öğrenildi. Öte yandan bazı yönetim kurulu üyelerinin ise arandığı belirtildi.

AÇIKLAMA SONRASI OPERASYON

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, MHP Diyarbakır il teşkilatının fesih edildiğini, binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamasından bir gün sonra MHP yönetimine yapılan operasyon dikkat çekti.