Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması: İslam dünyasının sessizliği kahrediyor

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarıyla ilgili konuştu.

Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması: İslam dünyasının sessizliği kahrediyor

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği isimli gerici yapılanmanın, Üsküdar Belediyesi Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen iftar programında konuştu.

İsrail güçlerinin Filistin’de Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını “kınayan” Kurtulmuş, “Maalesef her sene olduğu gibi işgalci siyonist rejim bu sene de Mescid-i Aksa’ya saldırmayı kendisi için bir hedef olarak seçmiştir. Maalesef sadece gençlere karşı değil, yaşlı ve biçare insanları iterek, kakarak, camiyi basarak, onları camiye sokmayarak hakaret etmekte, zulmetmektedir” dedi.

Kurtulmuş, “İnsanı kahredense bu zulümler karşısında hem İslam dünyasının sessizliği hem de dünyanın ikiyüzlü tarafgirliğidir. Bu iftar sofrasında Filistinli kardeşlerimiz de sizden, Türkiye’den dua bekliyor, yardımlarınızı, desteklerinizi bekliyor. Kalben Filistin davasının yanında olduğumuzu göstermemizi de bizden bekliyorlar. İnşallah başkenti Kudüs olan, özgür, tam manasıyla özgür bir Filistin Devleti’nin kuruluşuna şahit olmak bu topluluğun da hayallerinden birisidir, hedeflerinden birisidir. Allah bizlere bütün güzel hedefleri gerçekleştirmeyi nasip etsin” diye konuştu.