NATO Toplantısı sona erdi: Rusya, işgale hazırlanmak için kan stoku yapıyor

"Çok az uyarı süresiyle veya hiç uyarı süresi olmadan tam teşekküllü bir Ukrayna işgali başlatmak için yeterli birlikleri, yeterli yetenekleri var"

NATO Toplantısı sona erdi: Rusya, işgale hazırlanmak için kan stoku yapıyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’deki merkezde savunma bakanları toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yine ‘Rusya’nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceği’ iddiasını gündeme getirdi.

‘Rusya’nın kısa süre içinde Ukrayna’ya tam ölçekli bir işgal başlatmak için her şeye sahip olduğunu’ söyleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Çok az uyarı süresiyle veya hiç uyarı süresi olmadan tam teşekküllü bir Ukrayna işgali başlatmak için yeterli birlikleri, yeterli yetenekleri var” dedi.

Stoltenberg, “Durumu bu kadar tehlikeli yapan da bu” diye ekledi.

NATO Genel Sekreteri “Rusya’nın, Ukrayna’yı işgal etmeye mazeret bulmak için ‘sahte bayrak’ operasyonu girişimi içinde olduğunu gördük” iddiasında da bulundu.

Bir iddia da ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den geldi. Moskova’nın tatbikatları tamamlayarak sınır bölgelerinden geri çekilme açıklamalarını reddeden Austin, ABD’nin Rusya’nın kan stoku yaptığını, birliklerini Ukrayna sınırlarına yaklaştırdığını ve daha fazla savaş uçağı uçurduğunu gözlemlediğini söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Austin, “Ben de kısa süre öncesine dek bir askerdim. Bu tür şeylerin boş yere yapılmadığını ilk elden biliyorum. Ve toplanıp eve gitmeye hazırlanıyorsan kesinlikle bunları yapmazsın” dedi.