ÖSYM Başkanı'nın paylaşımları tepki çekmişti: Akademi'nin FETÖ raporu

KPSS skandalından sonra yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa cemaatiyle ilgili paylaşımları tepkiyle karşılandı. Barış Pehlivan konuya ilişkin Polis Akademisi'nin raporlarına dikkat çekti.

ÖSYM Başkanı'nın paylaşımları tepki çekmişti: Akademi'nin FETÖ raporu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Halk TV’de yayınlanan ‘Açıkça’ programında KPSS’de yaşanan soru skandalı ve Erdoğan’ın talimatıyla atanan yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un paylaşımları masaya yatırdı.

Pehlivan, KPSS sorularındaki skandalla ilgili 2017’de Polis Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Nesil Terör Örgütü: FETÖ’nün Analizi” başlıklı çalıştayın sonuç raporuna dikkat çekti.

Raporda, “Planlı bir yapı üzerine inşa edilen örgütün kurgusu özellikle eğitim sektörüyle alakalıdır ve çok eski tarihlere kadar geriye götürülebilmektedir. FETÖ, devletin stratejik noktalarına adam devşirmek amacıyla soru hırsızlığı yapmıştır. Örgüt tarafından, 2000- 2013 yılları arasında KPSS, ÖSS, ALES, Askeri Liseler, YDS sınavları gibi ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav soruları çalınmıştır” denilmişti.

“13 yıl boyunca sistematik olarak devlet böyle ele geçirildi. Bu insanların birçoğunun hala devlette görevli olduğunu düşünüyorum” diyen Pehlivan, “Yediiklim’in yükseldiği döneme baktığınızda Fettullahçıların etkin olduğu dönemi görürsünüz” ifadelerini kullandı.