Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Şanlıurfa'da çocukların şişlendiği zikir ile ilgili açıklama

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve çocukların da devlet koruması altına alındığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Şanlıurfa'da çocukların şişlendiği zikir ile ilgili açıklama

Şanlıurfa’da Rufai tarikatının tekkesinde çekilen görüntüler büyük tepki çekti. Tarikat mensuplarının zikir adı altında 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı.

ÇOCUKLARA DEVLET KORUMASI

Bakanlık, olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu ve çocukların da devlet koruması altına alındığını açıkladı. Öte yandan, söz konusu görüntülerle ilgili Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliği’ne erişim engeli talebinde bulunulduğu da belirtildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle;

“Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ‘Şanlıurfa’da 4-5 yaşındaki çocuklara şiş batırdılar’ başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçerek olayın gerçekleştiği iddia edilen adrese intikal etmişlerdir.

Bakanlığımız tarafından olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan incelemeler neticesinde haberlere ve paylaşımlara konu olan çocuklar devlet koruması altına alınmıştır. Koruma altına alınan çocuklara yönelik uygun hizmet modelleri uzman personellerimiz tarafından yürütülmektedir.

Çocukların üstün yararı ilkesince söz konusu görüntülerle ilgili Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliğine erişim engelleme talebinde bulunulmuştur.

Bakanlık olarak, davaya müdahil olarak suçluların en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.”