Akbelen Ormanı'nı talan eden Limak'ın patronu 'Doğal Hayatı Koruma Vakfı' üyesi çıktı

Vakfın açıklamasında Ebru Özdemir’in "profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı", Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

Akbelen Ormanı'nı talan eden Limak'ın patronu 'Doğal Hayatı Koruma Vakfı' üyesi çıktı

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding’in ortak iştiraki YK Enerji’nin maden sahasını genişletmek için başlattığı ağaç katliamı günlerdir sürerken, katliama engel olmak isteyen halka ise kolluk güçleri sert müdahalede bulunuyor.

Son olarak maden sahasını genişletmek için ağaç kesimi gerçekleştiren Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Şubesi’nin (WWF Türkiye) Mütevelli Heyeti üyesi olduğu ortaya çıktı.

Nihat Özdemir’in kızı olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in WWF Türkiye’nin mütevelli heyeti üyesi olmasının ortaya çıkmasının ardından vakıf bir açıklama yayımladı.

Vakfın açıklamasında Ebru Özdemir’in “profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı”, Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

Vakfın açıklamasında “Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemleri devam etmektedir WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak İkizköy-Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına karşı, sivil toplum paydaşları ve yöre halkının verdiği mücadelenin yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan WWF Türkiye’nin mütevelli heyetinde Ömer Koç, Faruk Eczacıbaşı, Bülent Eczacıbaşı gibi önde gelen patronlar yer alıyor.