AKP'den Ankaragücü’ne 'geçmiş olsun' ziyareti

AKP’nin Ankara milletvekilleri, eski başkanı Faruk Koca’nın maç sonunda hakeme saldırdığı MKE Ankaragücü’nü ziyaret etti. AKP'liler, takımı 'Geçmiş olsun' demek için ziyaret ettiklerini söyledi.

AKP'den Ankaragücü’ne 'geçmiş olsun' ziyareti

Süper Lig’in 15. haftasında gerçekleşen MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor karşılaşmasının sona ermesinin ardından, MKE Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırısı sonrasında AKP milletvekilleri, Ankaragücü Kulübü’ne bir ziyarette bulundu.

Bu ziyaret, MKE Ankaragücü’nün Beştepe Tesisleri’nde gerçekleşti ve AKP Ankara Milletvekilleri Fuat Oktay, Jülide Sarıeroğlu, Kurtcan Çelebi, Zeynep Yıldız, Asuman Erdoğan, Fethan Baykoç, Asuman Erdoğan ve MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, basına kapalı bir toplantı düzenledi.

“GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK”

Oktay, Ankaragücü’ne ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletmek için ziyarette bulunduklarını belirtti ve şunları ekledi:

“Gerekli olan her şey, gerektiği şekilde yapıldı. AK Parti Ankara milletvekilleri olarak, spor dünyasının ve özellikle Ankaragücü’nün, bir futbol kulübü olarak ve şehrimizin zarar görmemesi için hem Ankaragücü yönetimine geçmiş olsun demek, hem de şehrin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak için buradayız. Bu konuda zaten gerekli tüm açıklamalar yapıldı. Olayın hukuki süreci devam ediyor. Olayın idari boyutu devam ediyor. Dün, TFF ve ilgili birimler tarafından disiplin kurullarına gerekli açıklamalar yapıldı. İçeride yaptığımız değerlendirmede, Ankaragücü yönetiminin bu konuda bazı endişeleri olduğunu görüyoruz. Bazı itirazları olduğunu görüyoruz ve tahkime başvuracaklarını açıkladılar. Bu süreci biz de yakından takip edeceğiz.”

“TEK BİR KULÜBÜN ÜZERİNE YÜKLENMEMELİ”

Oktay, genellikle bir sorun yaşandığında hemen yeni bir kanun çıkarılması taleplerinin yoğun olduğunu belirtti ve “Bu konudaki çalışmalar, meclisimizde ve ilgili bakanlıklarımızda yapılıyor ve yapılacak. Bu kanun yeni çıkarıldı.” dedi.