Akşener'in 'yetiştirme yurtlarında fuhuş' iddialarına Bakanlık'tan açıklama: Titizlikle inceliyoruz'

Akşener'in 'Yetiştirme yurtlarında fuhuş' iddiasına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında "Her türlü iddiayı titizlikle inceliyoruz" denildi.

Akşener'in 'yetiştirme yurtlarında fuhuş' iddialarına Bakanlık'tan açıklama: Titizlikle inceliyoruz'

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Kasım’da İstanbul-Şile’de partisinin istişare toplantısında bir iddiada bulundu. Otel sahibi polis müdürlerinin olduğunu söyleyen Akşener, bu otellerde kimsesiz kızlara fuhuş yaptırıldığını iddia etti ve konunun eski içişleri bakanı kimliğiyle takipçisi olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklara ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklarla ilgili her türlü iddianın, ilgili devlet kurumlarıyla birlikte büyük bir hassasiyetle değerlendirildiği ve titizlikle incelendiği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlık olarak devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklarımızla ilgili her türlü iddiayı ilgili devlet kurumlarımızla birlikte büyük bir hassasiyetle değerlendiriyor, titizlikle inceliyoruz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı töhmet altında bırakacak, gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek ve topyekun damgalanmalarına neden olacak iddialar konusunda herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda onlara zarar verecek, psikolojik ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü eylem ve söylemle şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadeleye etmeye devam edeceğimizi bildiriyor, toplumun her kesimini de bu konudaki hassasiyetimizi paylaşmaya davet ediyoruz. Kamoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.