Ankara'da Büyük Emekli Mitingi

Ankara Anıtpark'ta düzenlenen Büyük Emekli Mitingi'ne, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve yurttaşlar destek verdi.

Ankara'da Büyük Emekli Mitingi

Emeklilerin Sendikası, DİSK/Emekli-Sen ve Emeklilerle Dayanışma Sendikası tarafından düzenlenen “Büyük Emekli Mitingi”, Ankara Anıtpark’ta düzenlendi. Mitinge sendikalar, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve yurttaşlar destek verdi.

Mitingde açıklamalarda bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emeklilik alanında yaşanan her türlü adaletsizliği ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. ‘Emeklikte insanca yaşam haktır’ diyerek mücadele ediyoruz. ‘Emekli olmak haktır’ diyerek mücadele ediyoruz. Biz biliyoruz ki bugün bu meydanda olan, olmayan bütün dostlarımızla birlikte dayanışma içinde ama mutlaka birlik ve bütünlük içinde bu mücadeleyi kazanacağız. Bugün emeklilerin mücadelesi, emeklilikte insanca yaşam mücadelesi; aynı zamanda çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinin mücadelesidir, aynı zamanda ülkemizin geleceğinin mücadelesidir, memleket mücadelesidir.” ifadelerini kullandı.