Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı Resmî Gazete'de yayımlandı

Asgari ücret kararına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de

Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı Resmî Gazete'de yayımlandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararına dair tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı. Komisyon, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 39’uncu maddesi ve Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 522’nci maddesi uyarınca, iş sözleşmesiyle çalışan her türlü işçinin asgari ücretini belirleme görevini yerine getirmekle yükümlüdür. Komisyon, 11 Aralık’ta başladığı çalışmalarını 27 Aralık’a kadar sürdürmüştür.

Üç toplantı sonucunda alınan karara göre, milli seviyede tek asgari ücret 1 Ocak-31 Aralık 2024 arasında 666 lira 75 kuruş olarak belirlenmiştir. Ayrıca, asgari ücret desteği 2024 yılı Ocak ile Aralık döneminde 700 lira olarak sürdürülecek ve desteğin kapsamı ile usul ve esasları yeniden belirlenecektir. Karar, 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek şekilde, işçi temsilcilerinin muhalefetine karşın oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bakanlıkta düzenlediği toplantıda, 2024 yılı için asgari ücretin net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini duyurmuştu.