Reklam
Kategoriler: Gündem

Bakan Vedat Bilgin’den emekli maaşları ve asgari ücret açıklaması

Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Temmuz’da yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz.” dedi. Bilgin emekli maaşları ile ilgili ise, “7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapacağız. Detayları Cumhurbaşkanımız açıklayacak” ifadelerini kullandı.

Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili, “Temmuz’da bunu yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz” dedi.

Emekli maaşlarına ilişkin de konuşan Bakan Bilgin, “7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapacağız. Detayları Cumhurbaşkanımız açıklayacak” ifadelerini kullandı.

7 BİN 500 TL ÜZERİ MAAŞ ALANLARA DÜZENLEME SİNYALİ

Bilgin emekli maaşlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de yaklaşık 15 milyon emekli var. 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısı 9,5 milyon civarında. Yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya getirerek bu 9 milyon 500 bin insanımızın bir nebze de olsa nefes almalarını sağlayan bir düzenleme yaptık.

Bunun dışında kalan 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yaptık. Onlarda biraz rahatsızlık oluştu. Şimdi de 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlara ilişkin bir düzenleme için çalışıyoruz. Biz çalışmalarımızı bitirdik. Meclis tatile girdiği için Temmuz’da uygulamaya koyacağız. Detayları Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. 7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapacağız.”

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam