Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden, bu hafta Rusya ile ilişkili kişi ve kuruluşlara yönelik yeni yaptırımların açıklanacağını söyledi" denildi.

Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret

Ukrainskaya Pravda gazetesi, ABD Başkanı Biden’ın Kiev’de bulunduğunu yazdı. Ukrayna gazetesinin haberinde Biden’ın Devlet Başkanı Zelenski ile Mihaylovskiy Katedrali’nde bir görüşme gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Rusya’nın Ukrayna’da neredeyse bir senedir sürdürdüğü özel askeri operasyonun başlamasından beri pek çok Batılı lider Ukrayna’ya gitti. Biden ise bu süreçte Ukrayna’ya ilk defa gidiyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de Telegram hesabında Biden ile görüşmesinin fotoğrafını yayınladı ve “Ziyaretiniz Ukraynalıların tamamı için son derece önemli bir destek sembolü” notunu düştü.

Biden’ın Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirdiğine ilişkin haberlerin basında yer almasından hemen önce, başkent Kiev dahil Ukrayna’nın tamamında hava saldırısı alarmı verilmiş, ülkenin hava savunma sistemleri devreye girmişti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Biden, bu hafta Rusya ile ilişkili kişi ve kuruluşlara yönelik yeni yaptırımların açıklanacağını söyledi” denildi.

Açıklamada, “Biden, Kiev’e topçu mühimmatı, tanksavar sistemleri ve radarlar dahil kritik silahların teslimatını duyuracak” ifadelerine yer verildi.