Reklam
Kategoriler: Gündem

Biden’ın Ukrayna tasarısı Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmeyecek

Reklam

ABD parlamentosunun üst kanadı Senato’da Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, dün yaptığı açıklamada, ABD sınır güvenliği politikasındaki değişikliklere ilişkin müzakereler devam ederken Senato’nun Ukrayna ve İsrail’e askeri yardım konusunda gelecek hafta oylama yapacağını söylemişti.

Johnson, Schumer’in açıklamalarına cevaben X platformundan yaptığı açıklamada “Bu çalışmanın devam etmesi gerekmesine rağmen Temsilciler Meclisi, aceleyle hazırlanmış bir ‘ürünü’ alıp tartışmayacak” dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı olarak ilk günden itibaren Beyaz Saray’a ve Senato’daki Demokrat lider Chuck Schumer’e öncelikli mesele olarak ABD sınırının korunması gerektiğini açıkça iletmekten asla vazgeçmediğini anımsatan Johnson, ‘başka bir ülkeyi koruma’ konusunun ancak bundan sonra ele alınabileceğinin altını çizdi.

Johnson, Başkan Joe Biden yönetiminin bazı nedenlerden dolayı, Kongre’yle sınır meselesine ilişkin müzakerelere başlamak için gelecek haftaya kadar beklemeye karar verdiğine de dikkat çekti.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin çalışmalara ocak ayında yeniden başlaması bekleniyor.
Demokrat Başkan Joe Biden, Kongre üyelerini Rusya’yla savaşan Ukrayna’ya 50 milyar dolar, Gazze’de Hamas’a karşı operasyon yürüten İsrail’e ise 14 milyar dolarlık ek yardım paketini geçirmeye çağırıyor. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson ve Demokratların çoğunlukta olduğu Senato’daki Cumhuriyetçiler ise, bu yardıma yalnızca ABD-Meksika sınırına yönelik yeni kontrollerle birlikte oylanması halinde onay vereceklerini defaatle dile getiriyor.

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam