CHP'li Tezcan: Değişim böyle olmaz

Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimin hemen ardından partide olağanüstü kurultay toplamasını beklediğini ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti.

CHP'li Tezcan: Değişim böyle olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘değişim’ çağrılarına dahil olan isimler arasına katılan isimler arasına Bülent Tezcan da katıldı.Sözcü’den Aytunç Erkin’in sorularını yanıtlayan Tezcan, Erkin’in sorduğu “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşüyor musunuz?” sorusuna verdiğini yanıtta “Hepsiyle görüşüyorum. Bu söylediklerim Ekrem Bey’e bağlı açıklamalar değil. Bütün partili arkadaşlarla görüşüyoruz. Ama asıl görüşme bundan sonra. Her kesimin birbiriyle görüşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tezcan ayrıca şunları kaydetti:

“Yenilenmeyi, değişimi söylediğimizde, ‘İyi de canım İstanbul’u mu kaybedelim’ dememek gerekiyor. Değişimin karşılığı İstanbul tartışması değil. Buraya sıkıştırırsanız konuyu anlamamış olursunuz. Ya da statükoyu devam ettirmeye gerekçe aramak olur. Kimse korkmasın! Bu yaklaşımların hiçbirisi İstanbul’u kaybetmeye yönelik yaklaşımlar değil. Tam tersine böyle devam ederse sadece İstanbul’u değil birçok yeri riske edeceğiz.”

Tezcan, CHP’de değişim sürecine ilişkin değerlendirmesinde ise şu ifadeleri kullandı:

“Seçim bittiği gün beklediğim de oydu: Kemal Bey’in “Bütün seçmene, partiye teşekkür ediyorum. Buraya kadar getirdik. Bundan sonra toplumun ihtiyacı yeni bir kadro görmektir. Ben olağanüstü kurultayı topluyorum, yeni dönemde aday olmuyorum. Bu değişimi koordine edeceğim. (Birisini getireceğim değil) Değişime önder olacağım” demesini beklerdik. Ama şaşırtıcı biçimde önce yerel seçimi hedef gösterdi sonra da gerekirse 16’lı masa kuracağını söyleyerek çok uzun vadeli bir siyaset planlaması yaptığını anlattı. Buradan partiye, Türkiye’deki sosyal demokrasiye olumlu sonuç beklemek zor. Değişim böyle olmaz.”