Davutoğlu: Cumhurbaşkanı kendi karar alırsa kriz çıkar, ülke seçime gider

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altılı masanın yönetim modeline göre, "cumhurbaşkanının kendi başına karar aldığı durumda kriz çıkacağını, ülkenin seçime gideceğini" söyledi.

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı kendi karar alırsa kriz çıkar, ülke seçime gider

Düzen siyasetinin muhalefet kanadının çatısı olarak çalışmalarına devam eden “Altılı Masa”da, ülkenin yönetim modeliyle ilgili tartışma yaratacak çıkışlar gelmeye devam ediyor.

Gelecek Partisi’yle masanın ortağı olan Ahmet Davutoğlu, Habertük yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Altılı Masa’nın yönetim modeliyle ilgili konuşurken “kriz” senaryosu ortaya attı.

Davutoğlu, Ersoy’un “Seçilen cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Ben kabul etmiyorum. Aldığınız oylar da düşüktü. Ben bu kararı veriyorum'” demesi üzerine şöyle yanıt verdi:

“Dediği anda bir kriz çıkar, çok açık söyleyeyim ve o cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır.”

Davutoğlu şöyle devam etti:

“Ortak aklı işleteceğiz. Kriz mi oldu, oturup, konuşup, çözeceğiz. 2 hafta önce sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener’in görüşmesinde kriz görüntüsü var deyip herkes yemeğin sonunu beklerken ikisini de tanıyan arkadaşları olarak ‘Hiç merak etmeyin kriz çıkmayacak’ demiştim. Şu anda 6 siyasi lider makul şekilde devam edecek. Hiç merak etmeyin, anayasal sorun çıkmayacak. Çok güçlü bir yol haritası açıklanacak, ortak politikalar metni açıklanacak. İl il formül üreteceğiz. O Meclis’te Cumhurbaşkanının bir çoğunluğu olacak. Tek başına hareket ederse o Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini bilecek.”