DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den '1 Mayıs' açıklaması

DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği, yaptığı açıklama ile 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini açıkladı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den '1 Mayıs' açıklaması

DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da DİSK Genel Merkezi’nde ortak basın toplantısı düzenlendi.

Açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlamak istediklerini açıkladı.

Çerkezoğlu açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. İktidara çağrımız da şudur ki; gelin Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu hukuksuz Taksim yasağını hep birlikte ortadan kaldıralım. Özgürce İstanbul’da Taksim Meydanı’nda tüm Türkiye’de de kentlerin merkezi meydanlarında en coşkulu, en katılımlı, en geleceğe dair umutlarımızı en üst düzeyde ifade ettiğimiz bir biçimde kutlayalım.”

Taksim Meydanı, 2013’te 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmış, bunun yerine Bakırköy, Yenikapı ve Maltepe’deki alanlar adres gösterilmişti.