Reklam
Kategoriler: Emek Postası

DİSK’ten TÜİK’in önünde eylem

Reklam

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) temsilcileri, açıkladığı enflasyon verileriyle kamuoyunun tepkisini çeken Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önüne gitti. Yapılan protestoda, “Sefalete teslim olmayacağız” ve “TÜİK elini cebimizden çek” sloganları atıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK’in milyonlarca işçiyi, memuru ve emekliyi ilgilendiren enflasyon rakamlarını açıkladığına dikkat çekerken emekçilerin aldığı ücretle sadece karnını doyurabildiğini belirtti.

TÜİK’in açıkladığı gıda enflasyonunun yüzde 53.9 olduğunu hatırlatan Çerkezoğlu, DİSK-AR’ın TÜİK’in resmi verilerine göre hesapladığı rakamları “Yaklaşık 17 milyon insana tekabül eden en düşük gelirli yüzde 20’lik gelir grubunun gıda enflasyonu yüzde 85; emeklilerin yüzde 66” şeklinde konuştu.

Çerkezoğlu, TÜİK’i şöyle eleştirdi:

“TÜİK, Türkiye’nin en önemli ücret belirleyeni haline gelmiştir. Çünkü Türkiye’de bütün emek gelirleri TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon verisine göre belirlenmektedir. TÜİK’in enflasyonu her gün bizlerin çarşıda, pazarda, markette maruz kaldığımız enflasyonun çok ama çok altındadır.”

Gerçek rakamlarla TÜİK verilerinin arasında makasın giderek açıldığını ve milyonlarca emeklinin hakkının gasp edildiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Rakamlarla oynandıkça milyonların ekmeği küçülüyor” dedi.

Çerkezoğlu, mahkeme kararına rağmen TÜİK’in enflasyonun hesaplanmasında kullanılan madde fiyat listesini açıklamadığını belirterek kurumun verilerinin şaibeli olduğunu, ekonomik verilerin karartıldığını söyledi.

Çerkezoğlu “TÜİK’e gerçekleri açıklaması, ekmeğimizle oynamaması için çağrı yapıyoruz. Ülkeyi yöneten siyasi iktidarı da TÜİK oyunlarıyla, TÜİK üzerindeki oyunları ile emeğimizi, ekmeğimizi küçülten bu politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Reklam

Önceki Haberler

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45

TÜİK verileri açıklandı: Türkiye’nin doğurganlık hızı düştü

TÜİK'in verilerine göre, canlı doğan bebek sayısı 2023 yılında 958 bin 408 oldu. Canlı doğum…

15 Mayıs 2024 16:37
Reklam