Reklam
Kategoriler: Gündem

Diyanet’ten Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu: Vatandaşları bize karşı kışkırtıyor

Reklam

Skandal fetvaları ve devasa bütçesiyle gündemden hiç düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında sosyal medya hesabından “Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgide, Diyanet tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldığı belirtildi. Suç duyurusunda “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Dilekçede Altaylı’nın “Diyanet İşleri Başkanlığına ve devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon” yoluyla, Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya, kurulun dini bir konuya verdiği “ilmi bir cevabı” alıntılayarak, “Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının” Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği iddia edildi.

Altaylı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve personeline karşı “aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeleriyle halkı tahrik edici”, “nefrete ve ayrımcılığa sürükleyecek şekildeki” şikayete konu olan paylaşımda bulunmasının toplum nezdinde ve sosyal medyada “büyük tepkiye yol açtığı” ve “halk arasında infiale sebep olduğu” iddia edilen suç duyuru dilekçesinde, Altaylı hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılarak, cezalandırılması talep edildi.

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam