Dr. Alper Akçam: Özgür düşünce ve sorgulayan aklın önündeki en büyük engel, emperyalizmin kışkırttığı din bezirganlığıdır

Laiklik Meclisi imzacılarından Prof. Dr. Alper Akçam, "Laiklik bence bizim coğrafyamızın birinci sorunu çünkü içinde bulunduğumuz bütün darboğazlardan, bütün karmaşalardan, karışıklıklardan çıkışımızın tek bir yolu var. Özgür bir düşünceye ve sorgulayan bir akla sahip olabilmek" dedi.

Dr. Alper Akçam: Özgür düşünce ve sorgulayan aklın önündeki en büyük engel, emperyalizmin kışkırttığı din bezirganlığıdır

Laiklik Meclisi imzacılarından Dr. Alper Akçam yaptığı açıklamada “Özgür düşünce ve sorgulayan aklın önündeki en büyük engel emperyalizmin kışkırttığı din bezirganlarıdır diyebiliriz” ifadelerini kulladı.

Akçam, “Yakın Asya ve Ortadoğu coğrafyasında yüzlerce yıldır din mezhep ve inanç ayrılıkları üzerinden yürütülen birtakım politikalarla bugün bu coğrafya  soyulan, sömürülen, kardeş kavgalarının bitmediği bir coğrafya durumuna gelmiştir” dedi.

Dr. Alper Akçam’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

Laiklik bence bizim coğrafyamızın birinci sorunu çünkü içinde bulunduğumuz bütün darboğazlardan, bütün karmaşalardan, karışıklıklardan çıkışımızın tek bir yolu var. Özgür bir düşünceye ve sorgulayan bir akla sahip olabilmek. Özgür düşünce ve sorgulayan aklın önündeki en büyük engel emperyalizmin kışkırttığı din bezirganlarıdır diyebiliriz.

Yani özellikle yakın Asya ve Ortadoğu coğrafyasında yüzlerce yıldır din mezhep ve inanç ayrılıkları üzerinden yürütülen birtakım politikalarla bugün bu coğrafya  soyulan, sömürülen, kardeş kavgalarının bitmediği bir coğrafya durumuna gelmiştir.  Bundan çıkışın tek bir yolu var, din ile günlük hayatın birbirinden ayrılması, seküler yaşam tarzının benimsenmesi, herkesin inancına saygı duyulmasıdır.