Reklam
Kategoriler: İç Açı

DSP Başkanı Aksakal: Dik duruşumuzu gösterdik, sayın Erdoğan da bundan etkilendi

Reklam

DSP Genel Başkanı Mehmet Önder Aksakal, seçimlere Cumhur İttifakı’nda katılma kararını savunarak, DSP’nin politikalarının AKP tarafından uygulandığını ve Türkiye’nin bekasının en büyük öncelik olduğunu söyledi. Aksakal, kendisine Ecevitçi diyen ancak DSP’ye oy vermeyenleri eleştirdi. Aksakal, ekonomik ve sosyal sıkıntıların gelip geçici olduğunu belirtti.

Aksakal, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı’na katılarak AKP’den milletvekili adayı gösterilmesi üzerine kendisine eleştiriler yöneltildiğini hatırlatan Aksakal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Başta CHP taraftarları düzeyinde bu tepki bize yönelik olarak yükseltilmeye çalışılıyor. Herkes kendisini Ecevitçi olarak tanımlama gayretine girdi. Bugüne kadar DSP’nin kapısından geçmeyen, oy vermeyenlerin şimdi hepsi Ecevitçi oldu. DSP’nin böyle bir kararı neden aldığını eleştirir noktaya geldi. Eğer hakikaten bu kadar Ecevitçi vardıysa geçtiğimiz seçimlerde niye bunun onda biri kadar oy aldık? Bu, değerlendirmeye muhtaç.”

DSP’NİN ÇİZGİSİNİ DEĞİŞTİRMEDİK, ERDOĞAN BİZİMLE AYNI GÖRÜŞTE

Aksakal, özellikle dış politikada Kuzey Kıbrıs, terörle mücadele, Karabağ, Yunanistan’la ilişkiler, Akdeniz’deki anlaşmalar konusunda DSP’nin politika ve söylemleriyle birebir örtüşen uygulamaların AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hayata geçirildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Biz bu duruşumuzdan sadece seçimlerde bir başarıyı elde etmek adına yalpalamış ya da çizgimizi değiştirmiş olmadık hiçbir zaman. Dik duruşumuzu gösterdik, muhtemelen Sayın Cumhurbaşkanı da bundan etkilenerek bizlerle böyle bir ilişkiye geçme ihtiyacı hissetti. Bize geldiklerinde de bu dik duruşumuzdan bahisle Demokratik Sol Partinin mutlaka bu görüşleriyle parlamentoda temsil edilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak bu çağrıyı yaptılar.”

Türkiye için en büyük tehdidin enflasyon değil, ülkenin bekasına yönelik tehditler olduğunu söyleyen Aksakal, “Enflasyon, ekonomik ve sosyal sıkıntılar, toplumsal olarak yaşadığımız bazı günlük sıkıntılar, bunların hepsi gelip geçicidir, mutlaka çözüm bulunur. Türkiye çok güçlü ve zengin bir ülke” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 15 Nisan 2023 14:29 14:29

Reklam

Önceki Haberler

Lübnan’da ikinci saldırı: Çok sayıda kablosuz iletişim cihazı daha patladı!

Lübnan'ın birçok şehrinde Hizbullah'ın kullandığı telsizleri hedef aldığı düşünülen patlamalar meydana geldi. El telsizlerinin patlamasıyla…

18 Eylül 2024 17:40

İşçiye polis şiddeti yargıya taşındı

Sendikalı olma hakkını kullandıkları için işten atılan ve 62 gündür işe geri iadeleri için mücadele…

18 Eylül 2024 17:35

Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile AKP’li Galip Ensarioğlu aynı karede!

Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil zanlılarından Salim Güran ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip…

18 Eylül 2024 17:16

Erdoğan’dan Anayasa çıkışı: Bizim açımızdan bir tartışma yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan…

18 Eylül 2024 16:03

Bir ABD’li gözaltına alındı: Maduro’ya karşı suikast iddiası!

Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı suikast planı yaptığı iddiasıyla, bir ABD vatandaşı daha gözaltına…

18 Eylül 2024 15:51

Sağlık emekçilerinden eylem: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk

Sağlık emekçileri, vergide adalet talebiyle başlattığı eylemlerin 28’inci haftasında İstanbul Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi…

18 Eylül 2024 15:42
Reklam