TKH: Aday listelerimizde işbirlikçiler, yobazlar, patronlar ya da yetmez ama evetçi liberaller bulunmamaktadır

"Aday listelerimizde ihaleciler, işbirlikçiler, yobazlar, çeteciler, patronlar ya da yetmez ama evetçi liberaller bulunmamaktadır. TKH, aday listelerini işçiler, öğrenciler, gençler, işçi avukatlar, depremzede yurttaşlarla, kısacası halktan adaylar ile oluşturmuştur."

TKH: Aday listelerimizde işbirlikçiler, yobazlar, patronlar ya da yetmez ama evetçi liberaller bulunmamaktadır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) milletvekili aday listesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “TKH, ünlü isimlerle değil sermayeye, NATO’ya, beşli çeteye, AKP iktidarına ve iktidarın dalkavuklarına karşı mücadele eden emekçilerle dolu bir liste hazırlamıştır. Partimizin bütün adayları, laiklik, anti-emperyalizm ve kamuculuk ilkelerinin ve sosyalizmin temsilcileri olarak seçimlerde yerini alacaktır.” denildi.

“Emek, Laiklik, Bağımsızlık, Sosyalizm için Oylar Orak-Çekiç’e!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Partimiz Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 14 Mayıs’ta gerçekleşecek milletvekili seçimlerine, Sosyalist Güç Birliği İttifakı çatısı altında, 81 il ve 87 seçim çevresi olmak üzere ülkenin bütün illerinde seçimlere kendi adı, logosuyla ve adaylarıyla katılacaktır.

Genel Başkanımız Aysel Tekerek’in İstanbul 3. Bölge 1. sıra adayı olduğu 600 adayımız işçi sınıfının, laikliğin, bağımsızlığın ve kamuculuğun sesi olacak, sosyalizmi temsil edecektir.

İlkesiz ittifakların kurulduğu ve milletvekili pazarlıklarının yürütüldüğü bir ortamda bu ülkenin komünistleri milletvekili koltuğu kapmak için değil yeni bir cumhuriyet mücadelesini yükseltmek için aday olmuşlardır.

Aday listelerimizde ihaleciler, işbirlikçiler, yobazlar, çeteciler, patronlar ya da yetmez ama evetçi liberaller bulunmamaktadır. TKH, aday listelerini işçiler, öğrenciler, gençler, işçi avukatlar, depremzede yurttaşlarla, kısacası halktan adaylar ile oluşturmuştur. Partimizin listelerinde 309 işçi, 23 sağlık emekçisi, 9 eğitim emekçisi, 20 avukat, 40 mimar-mühendis ve şehir bölge planlamacısı, 62 emekli, 10 esnaf, 5 gazeteci, 5 mali müşavir ve muhasebeci, 1 sanatçı, 3 iktisatçı ve 113 öğrenci yer almaktadır.

TKH, ünlü isimlerle değil sermayeye, NATO’ya, beşli çeteye, AKP iktidarına ve iktidarın dalkavuklarına karşı mücadele eden emekçilerle dolu bir liste hazırlamıştır. Partimizin bütün adayları, laiklik, anti-emperyalizm ve kamuculuk ilkelerinin ve sosyalizmin temsilcileri olarak seçimlerde yerini alacaktır.

Seçim pusulasında sosyalizm seçeneği orak-çekiç logosuyla yerini alacaktır. Seçime “Yeni Bir Cumhuriyet Programı” ve “Bir Başkadır Sosyalizm” sloganı ile girecek olan Türkiye Komünist Hareketi, sosyalizmin bağımsız sesini temsil edecektir.

“Emek, Laiklik, Bağımsızlık, Sosyalizm” için, yeni bir Cumhuriyet için oylar Orak-Çekiç’e!”