Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de ölenlerin yarısına yakını çocuk

DSÖ tarafından açıklanan verilere göre, Gazze'deki çatışmalarda son iki haftada 7 bin 28 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin yüzde 40'tan fazlası çocuklar. Ayrıca, 18 bin 482 kişi yaralandı.

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de ölenlerin yarısına yakını çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 7 bin 28 kişinin öldüğünü bildirdi. Bu ölümlerin yüzde 40’tan fazlasının çocuklar olduğu açıklandı. DSÖ, verilerini Gazze’deki Hamas’ın kontrolündeki sağlık bakanlığından aldı.

Ayrıca DSÖ, 18 bin 482 kişinin yaralandığını, bu yaralıların önemli bir bölümünün çocuklar olduğunu vurguladı. Gazze’deki hastanelerden 23’ünün kısmen çalışmaya devam ettiği, diğerlerinin ve sağlık ocaklarının kapatıldığı belirtildi.

DSÖ, Gazze’de birçok kişinin diyaliz tedavisine ihtiyaç duyduğunu, prematüre bebeklerin kuvözde olduğunu ve binlerce kanser hastasının acil tedaviye gereksinim duyduğunu ifade etti. Ancak, hastanelerin jeneratörlerini çalıştırmak için yakıt eksikliği nedeniyle bu tedavilerin sağlanamadığına dikkat çekti.

Bir DSÖ yetkilisi, halen faaliyette olan hastanelerdeki kritik koşullardan, ciddi yaralı hastaların koridorlarda anestezi olmadan ameliyat edildiğinden, “ölüm kokusu” ve “çocuk cesetleri”nin her yerde bulunduğundan bahsetti.