Erdoğan'dan Almanya açıklaması: İşbirliğini güçlendirmekte kararlıyız

Erdoğan, kabine toplantısının ardından Almanya ile ilgili olarak '50 milyar doları bulan ticaret hacmi ile Almanya ile her türlü işbirliğini güçlendirmekte kararlıyız.' dedi.

Erdoğan'dan Almanya açıklaması: İşbirliğini güçlendirmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’de saat 15.20’de başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Erdoğan toplantının ardından basına açıklama yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEKTE KARARLIYIZ”

İsrail yönetimi Holokost’u soykırıma varan eylemlere kalkan olarak kullanıyor. Bunu Almanya’da ziyaretimizde bir kez daha şahit olduk. 50 milyar doları bulan ticaret hacmi ile Almanya ile her türlü işbirliğini güçlendirmekte kararlıyız. Gazze’deki insani trajedinin engellenmesi için işbirliğinde olmayı sürdüreceğiz.

Hak bildiklerimizi birilerini rahatsız etse de cesaretle söylememizin sebebi işi budur. Bizim borcumuz yok ama onların hepsinin İsrail’e borçları vardır. Onlar borç ödüyorlar. Utanç veren olay Batılı ülkelerin katliamlarına kılıf uydurma konusunda İsrail ile sergilediği yalan kardeşliğidir.

“ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

Yıl başından bu yana 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Terörle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Gerektiğinde yeni operasyonlarla bu alçak ve sinsi planları da sahiplerin başına geçirmekte kararlıyız. Bir gece ansızın gelebiliriz ikazımız dün olduğu gibi bugün de geçerlidir.”