Erdoğan'ın NATO onayına yandaşlardan 'tepki'

AKP'ye yakın isimler, İsveç'in NATO üyeliğine yakılan yeşil ışığı ''hata'' olarak değerlendirdi, olası tepkilere işaret etti.

Erdoğan'ın NATO onayına yandaşlardan 'tepki'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü’nü imzalayıp Meclis’e göndermesine iktidar cephesinden itiraz ve uyarılar geldi.

Sabah yazarı Burhanettin Duran, bugünkü ”Büyük Filistin Mitingi ve İsveç’in Katılım Protokolü” başlıklı yazısında iktidara yönelik potansiyel tepkilere dikkat çekti. Yazının başlığını oluşturan gelişmenin birlikte ele alınması gerektiğini belirten Duran, ”Türkiye’nin uluslararası sistemdeki yeri, ne yapmak istediği, Batı ile ilişkileri ve İsrail-Filistin çatışmasına dair nasıl bir politika izlediği üzerine yaygın bir tartışmanın bizi beklediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İktidarın ABD’yi eleştiren söylemlerini ve Batı ülkelerinin ”İsrail’in savunma hakkı”na yönelik desteğini hatırlatan Duran, yazısını şu sözlerle sonlandırdı:

”İsrail ordusu sınırlı kara harekâtı ve ağır bombardımana devam ederken Filistin mitingi ve İsveç’in NATO’ya katılım protokolü bağlamında Türk kamuoyu “mevcut dünya düzeni, Batı’nın değerlerinin/politikalarının eleştirisi ve İsrail” üzerine hararetli bir tartışmaya doğru gidiyor.”

SADAT ERDOĞAN’A SESLENDİ

AKP’nin paramiliter gücü olduğu iddialarına konu olan SADAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi’yse tepkisini doğrudan dile getirdi.

Erdoğan’ın İsveç kararını duyuran bir haberi alıntılayarak “Bu katılım onaylanırsa tarih bunu affetmez” yazdı.