Filistin Devlet Başkanı Abbas: FKÖ Filistin'in tek meşru temsilcisidir

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün Kralı Kralı II. Abdullah, Ürdün’ün başkenti Amman’da bir araya geldi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas: FKÖ Filistin'in tek meşru temsilcisidir

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün Kralı Kralı II. Abdullah, Ürdün’ün başkenti Amman’da bir araya geldi. Abbas yaptığı açıklamada, Filistin halkına yönelik saldırganlığa derhal son verilmesi çağrısında bulunarak, “sivillerin öldürülmesi veya her iki tarafta da istismar edilmesine” tepki gösterdi.

FKÖ’nün Filistin’in tek meşru temsilcisi olduğunu dile getiren Abbas, “Filistin halkının tek meşru temsilcisi olan FKÖ’nün şiddeti reddeden ve uluslararası meşruiyete, barışçıl halk direnişine, ulusal özgürlük ve bağımsızlık hedeflerimize ulaşmanın yolu olarak siyasi eyleme bağlı olan, işgali sona erdirmeye ve 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletimizin bağımsızlığını somutlaştırmaya götüren politikasını vurguluyoruz” dedi.

Abbas, Gazze Şeridi’ndeki tek elektrik santralının yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmayı durdurması yüzünden yaklaşmakta olan bir insani kriz konusunda da uyarıda bulundu. Abbas, bunun sağlık hizmetlerinin durmasına neden olacağını belirterek, Gazze Şeridi’ne su ve elektrik için insani koridorların açılması çağrısında bulundu.

İNSANİ KORİDOR İÇİN ÇAĞRI

Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’ne acilen insani koridorların açılması ve buraya su ve elektrik sağlanması çağrısında bulundu.