Reklam
Kategoriler: İç Açı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Diyanet’e dönüştü!

Reklam

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinde yapılan dini içerikli faaliyetler, sosyal bilimler alanındaki faaliyetlerin sayısını beşe katladı. Bakanlığın 2022 yılı faaliyet raporuna göre, gençlik merkezlerinde gerçekleştirilen toplam 360 bin 415 faaliyetin 25 bin 714’ü dini içerikliyken, sadece 5 bin 169’u sosyal bilimler konusunda yapıldı. Dini İlimler Atölyelerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin konu başlıkları arasında “Kuran-ı Kerim ve Meali, Resulullah’ın (SAV) Hayatı, Temel Dini Bilgiler” ve “İslam Tarihi” yer alıyor. Bakanlığın raporunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Türkiye ve Kıbrıs’taki 779 KYK yurdunda 758 manevi danışmanın görevlendirildiği de belirtiliyor.

YÜZ BİNLERCE ÖĞRENCİ

BirGün’den Mustafa Bildircin’ın haberine göre: Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verilerine göre, “gençlerin girişimci, yeniliğe açık ve çağın gereksinimlerini yakalamış bireyler olmalarını sağlamak” amacıyla gençlik merkezlerinde toplam 360 bin 415 faaliyet gerçekleştirildi. Toplam 769 bin 470 gencin katıldığı faaliyetlerin gerçekleştirildiği atölye başlıkları, “Kişisel Gelişim, İnovasyon, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Değerler, Dil Eğitimleri” ve “Dini İlimler” olarak sıralandı.

DİNİ İÇERİK AĞIRLIKTA

Gençlik merkezlerinde, “Gençlerin hayata, topluma ve sanata bir başka açıdan bakabilmelerini sağlamak” amacıyla gerçekleştirilen Sosyal Bilimler etkinliklerinin toplam sayısı 5 bin 169’da kaldı. Toplam 15 bin 85 gencin katıldığı sosyal bilimler etkinliklerinden bazılarının, “Tarih, Edebiyat, Hukuk” alanlarında olduğu bildirildi.

Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerindeki Dini İlimler Atölyeleri kapsamında ise 25 bin 714 faaliyet hayata geçirildi. Etkinliklere katılan öğrenci sayısı ise 42 bin 36 ile ifade edildi. Buna göre, dini içerikli faaliyetlerin sayısı, sosyal bilimler içerikli faaliyetlerin sayısını beşe katladı. Dini İlimler Atölyelerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin konu başlıklarının ise “Kuran-ı Kerim ve Meali, Resulullah’ın (SAV) Hayatı, Temel Dini Bilgiler” ve “İslam Tarihi” olduğu belirtildi.

Bakanlığın raporunda, 9 Aralık 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin detaylarına da yer verildi. Bu kapsamda Türkiye ve Kıbrıs’taki toplam 779 KYK yurdunda 758 manevi danışmanın görevlendirildiği kaydedildi. Yurtlardaki manevi rehberlerin, “gençlerin kendi anlam kaynaklarını keşfedebilmeleri, inanç dünyalarının hayatlarına olumlu etkilerini bilmeleri ve dini bilgilerini doğru kaynaklardan öğrenebilmelerini sağlamak amacıyla” görev yaptığı savunuldu.

Reklam

Önceki Haberler

Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme

AKP’li Atakum Belediye Başkanı Taşçı hakkında, yolsuzluk iddiaları yargıya taşınmıştı.

12 Mayıs 2024 10:50

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20
Reklam