Reklam
Kategoriler: İç Açı

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Reklam

ODTÜ Şenliği’ne ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İnek Bayramı’na yapılan engellemelerden sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin şenliği gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmişti. Haberi ilk duyuran Yurtsever olmuştu.

Duruma tepki gösteren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencileri tepkilerini açtıkları sosyal medya hesaplarından #aybüşenliğinesahipçıkıyor ve #aybüşenliktenvazgeçmeyecek etiketleriyle duyurmuştu. Rektörün öğrencilerle buluşma etkinliğinde de söz alan öğrenciler şenlikten vazgeçmeyeceklerini bir kez daha dile getirmiş ayrıca söz alan bir öğrenci Filistin Savaşı’nın şenliğin iptaline gerekçe olamayacağını, öğrencilerin özgür Filistin’in tarafında olduklarını; Filistin ile dayanışmak adına şenlikte bağış toplanabileceğini söylemiş ve salondaki öğrenciler bu öneriye alkışlarla destek vermişlerdi. Öğrenciler aynı etkinlikte rektörden şenliğin yapılacağına dair söz istemişler ancak rektör gözden geçiriyoruz deyip söz vermekten kaçınmıştı.

Öğrencilerin şenlik direnişini duyurmak adına açtıkları sosyal medya hesaplarından ilan ettiğine göre bugün 13.30’da öğrenciler bir kez daha ‘şenliğimizden vazgeçmiyoruz’ demek için toplu bir şekilde rektörlüğe dilekçelerini ileteceklerdi. Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre, öğrencilerin dilekçelerini verip basın açıklamalarını yapmalarından hemen önce Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor daire başkanlığı şenliğin 21 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. İletişime geçtiğimiz öğrenci son olarak karardan memnun olduklarını şenliğe sahip çıkan tüm herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Bu haber en son değiştirildi 7 Mayıs 2024 22:02 22:02

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam