Gericilerin, katliamcıların, Hizbullahçıların ortak adresi Cumhur İttifakı

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu başta olmak üzere dört isim AKP’nin aday listesinde yer alıyor. Zekeriya Yapıcıoğlu Hizbullah’ın devamcısı olmadıklarını iddia etse de, Hizbullah terör örgütü değildir açıklamalarıyla biliniyor.

Gericilerin, katliamcıların, Hizbullahçıların ortak adresi Cumhur İttifakı

Sema Aydın

Türkiye’de seçimler her dönem önemli olmuştur. Ancak 14 Mayıs seçimleri için en fazla yapılan niteleme bu seçimlerin tarihi bir dönüm noktası olacağı yönünde. Uzun süredir ülkemizde karşı devrimci bir sürecin adım adım örüldüğünü biliyoruz. Bugün gelinen noktada 1923 yılında kurulan cumhuriyetin tasfiye edildiği genel kabul gören bir analiz olarak karşımızda duruyor. Seçimlerin bir dönüm noktası olacağını tekrarlayan düzen muhalefetinin de yeni rejimin aktörü olduğunu belirtip geçelim.

Karşı devrimin mimarı AKP ve yancısı MHP’nin ana gövdesini oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın seçim siyasetine yakından bakıldığında ise yüz yıllık cumhuriyet ile hesaplaşmanın son hamlesini görmek mümkün. Aynı zamanda sol düşmanlıkları da bakidir.

SİYASAL İSLAMCI İTTİFAK

AKP’nin yirmi yıllık iktidar serüveni farklı ittifaklara sahne oldu. İktidara geldiği ilk dönem bugünün muhalifi kesilen yetmez ama evetçi liberal cenah AKP’nin en önemli ittifak unsuru idi örneğin. Kürt açılımı ile süslenen bu süreç AKP’nin güç biriktirme dönemi olarak geride kaldı. Yine devletin yeniden yapılandırılması sürecinin önemli müttefiklerinden biri bugün terör örgütü ilan ettikleri FETÖ idi. Kol kola girdiler, birlikte yol aldılar. Ancak iktidar gölge tanımıyor. AKP iktidarını gölgelediğini düşündüğü güçlerle bir hesaplaşmaya girdi, bir sonraki hamleye kadar.

AKP’nin 2018 sonrası ittifak ortağı yakın siyasi akrabası olan faşist parti oldu. MHP ile kurulan Cumhur İttifakı istibdat rejiminin tesis edilmesini sağladı. 14 Mayıs seçimlerine hazırlanan AKP bu sefer de ‘yenilikçi’ olduğunu iddia ederek kendini ayrıştırdığı Refah Partisi’nin devamcısı olan Yeniden Refah Partisi’ni müttefikliğe uygun gördü. Bununla da yetinmeyip Hizbullah terör örgütünün devamcısı Hüda-Par ile büyük İslam ittifakını tamamladı.

HİZBULLAHÇILAR MECLİSE TAŞINIYOR

Türkiye’de kırk yıllık karşı devrim sürecinin en önemli tetikçileri İslamcı terör örgütleri oldu. 90’lı yıllarda domuz bağı ile işkence yaparak katliamlara imza atan Hizbullah bu örgütlerin başında geliyor. Hizbullah militanları, hedef seçtikleri kişileri evlerin altında oluşturdukları toprak sığınaklarda zincirlere bağlanıyordu. Kaçırılan kişiler aylarca bu sığınaklarda işkenceyle sorgulanıyordu. Sorgulanan kişiler çoğunlukla ağır işkenceler sonucu yaşamını yitiriyordu. “Domuz bağı” yöntemi bunlardan biriydi. Ardından da evin bahçesine veya başka bir bölümüne mezarlar açılıyor ve işkence sonucu öldürülen kişiler buralara gömülüyordu.
Suç dosyası kabarık bir terör örgütü olan Hizbullah’ın siyasi uzantısı Hüda-Par Cumhur İttifakı’nın bileşeni olarak AKP listelerinden meclise girmeye hazırlanıyor.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu başta olmak üzere dört isim AKP’nin aday listesinde yer alıyor. Zekeriya Yapıcıoğlu Hizbullah’ın devamcısı olmadıklarını iddia etse de, Hizbullah terör örgütü değildir açıklamalarıyla biliniyor. Yapıcıoğlu aynı zamanda Taliban sevdalısı. 2022 yılında Diyarbakır’da, Hizbullah’ın İran sorumlusu Enver Kılıçarslan ile Taliban sözcüsü Zebilullah Mücahit’in katıldığı Alimler Buluşması etkinliğinde boy gösteren isimler arasında Zekeriya Yapıcıoğlu da bulunuyor.
AKP listelerinden Gaziantep’ten aday gösterilen Hüda-Par Genel Sekreteri Şehzade Demir Hizbullah’ın yayın organı İnzar’ın eski yazarlarından.

AKP’nin Mersin aday listesinde yer bulan Furkan Dinç’in ise 2019’da Hizbullah terör örgütünün ele başı Hüseyin Velioğlu’nun anıldığı Rehber TV’de Nebevi Davet adıyla programlar yaptığı biliniyor.

KATİLLER MECLİSE TAŞINIYOR

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’nin aday listesinde ise katliamlarla adı özdeşleşmiş isimleri bulmak mümkün. 7 TİP’li öğrencinin öldürüldüğü Bahçelievler katliamında adı geçen ve yurtsever savcı Doğan Öz cinayetinin sanığı İbrahim Çiftçi MHP’den Ankara milletvekili adayı oldu.

12 Eylül 1980 öncesi öğrencilere yönelik saldırılar ve kontrgerilla yapılanmasının üzerine giderek MHP’nin hedefi haline gelen Ankara Cumhuriyet Savcısı Öz, 24 Mart 1978’de aracının içinde kurşunlanarak öldürülmüştü.

Suikastın ardından 26 Aralık 1978’de yakalanan İbrahim Çiftçi, ifadesinde Savcı Öz’ü öldürdüğünü itiraf etmişti. Yargılamalar sonucu hüküm giyen ve 3 Ağustos 1979’da idama mahkûm edilen Çiftçi, itirafa rağmen Askeri Yargıtay tarafından beraat ettirilmişti. İbrahim Çiftçi 14 Mayıs seçimlerinde MHP’den milletvekili olmaya aday.

Cumhur İttifakı gericilerin, faşist çetelerin, adı katliamlarla özdeşleşmiş örgütlerin, katliamcıların kendine rahatlıkla yer bulduğu bir ittifak olarak aday listelerini oluşturmuş, bu isimleri meclise taşımaya hazırlanmaktadır.