İHH yöneticisi bile gerçeği gizleyemedi: Koordinasyonsuzluk had safhadaydı

"Yardımların ulaşması konusunda hava şartlarının çok olumsuz etkisi oldu, bunu da kabul edelim. Üçüncüsü koordinasyonsuzluk da had safhadaydı, bunu da hepimiz gördük yaşadık."

İHH yöneticisi bile gerçeği gizleyemedi: Koordinasyonsuzluk had safhadaydı

İktidara yakınlığı ile bilinen İHH’nın Mütevelli Heyeti Üyesi Serkan Nergis, Habetürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’ya konuşurken itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Koordinasyonsuzluğa dikkat çeken Nergis şunları söyledi:

“Ben 80’in üzerinde ülkeye gittim bunların arasında deprem, tsunami, çığ, kuraklık, sel vardı. Haiti depreminde, Filipinler, Pakistan depremindeydim, 2011 Japonya depreminde vardım, savaş bölgelerinde, bombalanan Halep’te vardım. Çok ölüm gördüm. Ama bunun gibi bir şey görmedim. Dünya üzerinde bunun kadar geniş bir alana yayılmış bir afet ben görmedim. Dünya üzerinde bu büyüklükte bir afete kusursuz ya da kusursuza yakın düzeyde etkin bir müdahale gerçekleştirilebilecek bir ülke yok. Bu gerçeği önce bir kenara koyalım. Yardımların ulaşması konusunda hava şartlarının çok olumsuz etkisi oldu, bunu da kabul edelim. Üçüncüsü koordinasyonsuzluk da had safhadaydı, bunu da hepimiz gördük yaşadık.”