İKD: Gerici rejimin karşısında biz varız, Emine öğretmen yalnız değildir!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Cumhuriyet'in 100.yıl kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınması sonrasında bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "Tescilli Cumhuriyet düşmanlarının ve gerici istibdat rejiminin karşısında biz varız, Emine Öğretmen’in yanındayız!" denildi.

İKD: Gerici rejimin karşısında biz varız, Emine öğretmen yalnız değildir!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş’ın Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarında öğrencilere hitaben yaptığı konuşmanın gericiler tarafından hedef gösterilmesi sonucunda konuşmasının “siyasi içerikli” olduğu iddia edilerek dün gözaltına alınması sonrası bir açıklama yayımladı.

İKD’den yapılan açıklamada “Okulda siyaset yaptığını da gözaltı gerekçeleri arasında sayanlar, bütün eğitim kurumlarına müftü ve imam atayarak laikliğin tasfiyesini hızlandırmaktadır. Cezai işlem yapılması gereken, Emine Öğretmen değil, bu kararı verenlerdir” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada “Cumhuriyet’e “100 yıllık reklam arası” diyenler saltanat sevdalıları, tescilli laiklik ve kadın düşmanlarının söylediği her söz için neredeyse madalya takan siyasi iktidar, bugün Cumhuriyet’e sahip çıkan bir öğretmeni göz altına alarak niyetini de açıkça ortaya koymuştur!” denildi.

İKD’den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Gerici Rejimin Karşısında Biz varız!

Emine Öğretmen’in Yanındayız!

“Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarında öğrencilere hitaben yaptığı konuşmanın gericiler tarafından hedef gösterilmesi sonucunda, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş, konuşmasının “siyasi içerikli” olduğu iddia edilerek dün gözaltına alındı.

100. yılında kutlanacak bir cumhuriyet bırakmayan, fabrikaları, ormanları, ülkemizin zenginliklerini katar katar satan, parayı veren düdüğü çalar mantığıyla emekçilerin insanca yaşam hakkını gasp eden siyasi iktidarın bu göz dağı ve cezalandırma girişimi kabul edilemez! Doğruların apaçık söylenmesi suç olamaz!

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından Emine Öğretmen’in gözaltına alınmasına dair yapılan açıklamada, konuşmanın “birlik ve beraberliği zedeleyen ve ayrıştırıcı tutum sergileyen” niteliğe sahip olduğu söylenmiş, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçundan Emine Öğretmen hakkında adli işlem yapıldığı ifade edilmiştir. Bu suçla hakkında işlem başlatılması gerekenler bellidir!

Okulda siyaset yaptığını da gözaltı gerekçeleri arasında sayanlar, bütün eğitim kurumlarına müftü ve imam atayarak laikliğin tasfiyesini hızlandırmaktadır. Cezai işlem yapılması gereken, Emine Öğretmen değil, bu kararı verenlerdir.

Cumhuriyet’e “100 yıllık reklam arası” diyenler saltanat sevdalıları, tescilli laiklik ve kadın düşmanlarının söylediği her söz için neredeyse madalya takan siyasi iktidar, bugün Cumhuriyet’e sahip çıkan bir öğretmeni göz altına alarak niyetini de açıkça ortaya koymuştur!
Ülkemiz, hukukun karanlıkla ikame edildiği bir baskı rejimi altındayken Cumhuriyet’e sahip çıkmak Emine Öğretmen’in yaptığı gibi Cumhuriyet’i yok etmeyen çalışanların karşısında durmakla olur.

Cumhuriyet’i ve başta laiklik olmak üzere bütün kazanımlarını ayaklar altına alanların “Yeni Türkiye”si emekçilere daha fazla yoksulluk, kadınlara daha fazla ölüm, çocuklara daha fazla istismardır. “Yeni Türkiye”yi meşrulaştırmak için “Yeni Anayasa” ile 100. yılında Cumhuriyet’in tabutuna son çiviyi çakmayı hedefleyenler Cumhuriyet değerlerini savunan öğretmen Emine Öğretmen üzerinden bu ülkenin ilericilerine, yurtseverlerine, cumhuriyetçilerine, emekçi halka göz dağı vermeye çalışmaktadır. Ancak bu çabanın boşuna olduğu bilinmelidir.

Tescilli Cumhuriyet düşmanlarının ve gerici istibdat rejiminin karşısında biz varız, Emine Öğretmen’in yanındayız!”