İKD'den Turkuaz Medya önünde Müge Anlı protestosu

Basın açıklamasında, "Türkiye’de hukukun içinin boşaltılmasının açıkça temsiliyetini ve adeta “adaleti temin etme” rolünü üstlenen bu program derhal kapatılmalı, Müge Anlı sarf ettiği sözler dolayısıyla yargılanmalıdır!" denilerek hukukun tasfiye edilmesi ve sonuçlarına de dikkat çekildi.

İKD'den Turkuaz Medya önünde Müge Anlı protestosu

ATV’de yayınlanan Tatlı Sert Programında sunucu Müge Anlı’nın sarf ettiği sözlere tepki yağmıştı. Bir kadın için “Ben olsam o kadını öldürürdüm.” diyen Anlı ve programı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan İlerici Kadınlar Derneği (İKD) bugün Alibeyköy’de bulunan Turkuaz Medya binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında, “Türkiye’de hukukun içinin boşaltılmasının açıkça temsiliyetini ve adeta “adaleti temin etme” rolünü üstlenen bu program derhal kapatılmalı, Müge Anlı sarf ettiği sözler dolayısıyla yargılanmalıdır!” denilerek hukukun tasfiye edilmesi ve sonuçlarına de dikkat çekildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Geçtiğimiz günlerde Müge Anlı ile Tatlı Sert isimli programda Müge Anlı bir kadın için “Ben olsam o kadını öldürürüm, öldürmek için fırsat kollarım.” demişti. Ülkemizde ve dünyada kadın cinayetleri hızını arttırarak devam ederken, uzaklaştırma kararı olduğu eski eşi tarafından öldürülen Pınar Bektaş’ın cinayetinin üzerinden 1 ay geçmemişken sözde kadın cinayetlerini aydınlığa kavuşturduğu iddia edilen bu programda Müge Anlı tarafından sarf edilen sözler asla kabul edilmemelidir. Yüzbinlerce kadının gündüz kuşağında maruz kaldığı bu program ve ana akım medyanın büyük kanallarından olan Atv’nin bu tavrı, ülkemizde giderek tüm toplumsal alanlarda varlığını kalıcılaştıran gerici ve suça azmettirici zihniyetin bir ürünüdür, destekleyicisidir.

Türkiye’de hukukun içinin boşaltılmasının açıkça temsiliyetini ve adeta “adaleti temin etme” rolünü üstlenen bu program derhal kapatılmalı, Müge Anlı sarf ettiği sözler dolayısıyla yargılanmalıdır!

Çocuğunun adaleti için senelerdir mücadele eden bir babaya kanıt gizlediğini iddia ettiği için dava açanlar, üstelik cinayetinin üstünü örtüp programlarında alenen cinayeti meşrulaştıran onlardır.

Buradan İlerici Kadınlar Derneği olarak bahsi geçen programa ve programda sarf ettiği sözlerden ötürü Müge Anlı’ya suç duyurusunda bulunacağımızı, kadın cinayetlerini meşrulaştıran bu tür programların derhal kapatılmasında ısrarcı olduğumuzu belirtiriz.”