İnşaat işçileri Menemen Belediyesi'ne seslendi: Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz!

İzmir Menemen'de Yapı İş Mühendislik Firması tarafından yürütülen Sosyal Tesis ve Tiyatro Binası Şantiyesi'nde çalışan inşaat işçileri bugün, yaşadıkları hak gasplarına karşı eylemdeydi.

İnşaat işçileri Menemen Belediyesi'ne seslendi: Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz!

İzmir’in Menemen ilçesinde, Yapı İş Mühendislik Firması tarafından yürütülen Sosyal Tesis ve Tiyatro Binası Şantiyesi’nde çalışan 40 inşaat işçisi, haklarının gasp edildiğini belirterek Menemen Belediyesi önünde tepkilerini dile getirdiler.

“BELEDİYE DESTEK OLMADI”

İşçiler, ihaleyi alan firmanın konkordato ilan ederek kendini hukuki olarak koruma altına aldığını ve görüşme taleplerine cevap vermediğini belirtiler. Öte yandan Menemen Belediyesi’nin, bu konuda sessiz kalarak mağduriyetlerine çözüm bulmada işçilere destek olmadığına dikkat çektiler.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyeleri olarak bir araya gelen işçiler, yaşadıkları bu haksızlığa karşı seslerini duyurmak adına Menemen Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada, “Ücret haktır, gasp edilemez” vurgusu yapılarak haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler. İşçiler, Menemen Belediyesi’ne seslenerek, “Sosyal Tesis ve Tiyatro Binası inşaatını ihaleye verdiğiniz Yapı İş Mühendislik firmasının haklarımızı gasp etmesine göz yumacak mısınız?” diye sordular.

İşçiler, sendikalarıyla birlikte tüm emek dostları, basın ve kamuoyundan destek isteyerek, haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdiler. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve haklarının teslim edilmesi için kararlı bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Mağdur edilen işçiler, “İnşaat İşçisi Köle Değildir!” diyerek haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek basın açıklamasına son verdiler.

“BELEDİYE BİLMESİNE RAĞMEN ÇALIŞMALARI DURDURMADI”

Hakları gasp edilen inşaat işçilerinden Mustafa Soysal, Yurtsever Haber’e verdiği röportajda çalışmaya başladıkları gün şirketin konkordato ilan etmesine rağmen, belediyenin çalışmaları durdurmadığını ve haklarını vermediğini söyledi.

“Ben Mustafa Soysal, Elazığ’dan geldim. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesislerinin işini yapmak için. İşi alan ana firma Yapı İş Mühendislik Ltd. Şti. ihaleyle işi belediyeden aldı. Onlar da müteahhit firma MRZ Mekanik şirketine devretti. Biz onlara çalıştık, bizi Elazığ’dan Ağrı’dan Kars’tan buraya getirdiler. Bizi çalıştırdıkları gün adamlar konkordato ilan etmiş ve belediye bunu bildiği halde işi durdurmadı bizi çalıştırmaya devam ettiler ve hiçbir hakkımızı vermiyorlar. Hakkımız belediyede olduğu halde ödemesini yapmıyorlar. Biz hakkımızı belediyeden talep ediyoruz. “