İTÜ'de rektörlük öğrencilerin yokluğunu fırsata çeviriyor: Yemekhane özelleştirilecek

İTÜ Rektörlüğü geçtiğimiz günlerde öğrencilerin yokluğunu fırsat bilerek yemekhane ücretlerine %200 oranında zam yapmıştı. Şimdi ise yemekhanenin tamamen özelleştirilmesi gündemde.

İTÜ'de rektörlük öğrencilerin yokluğunu fırsata çeviriyor: Yemekhane özelleştirilecek

Yaz tatilinde öğrencilerin yokluğunu fırsat bilerek yemekhane fiyatlarına %200 oranında zam yapan İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi, bununla da yetinmeyerek yemekhaneyi özelleştirme kararı aldı. İhaleyi alacak olan şirkete yüksek ihtimalle geçiş garantisi verilerek öğrencilerin cebindeki para bu şirkete peşkeş çekilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi rektörlüğü 22 Eylül 2023 tarihinde öğrencilere attığı mailde, özelleştirmenin yemeğe erişimi kolaylaştıracağını, mevcut yemek saatlerinin yarım saat artacağını, yemekler arasında dengeli bir dağılım oluşturacağını ve vegan bir menü hizmeti verilerek çeşitlerin arttırılacağını söyleyerek duyurdu.

İHALEDE  ÖNE ÇIKAN ŞİRKETİN SİCİLİ KABARIK

29 Eylül günü yapılacak olan yemekhane ihalesinde öne çıkan şirketlerden birisi Binali Yıldırım ile bağlantısı bilinen ‘’Fesleğen’’. Bu şirket zehirlenme vakaları ile öne çıkan bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Boğaziçi Üniversitesinin de yemek ihalesini elinde bulunduran şirket, 12 Haziran 2023 günü sunduğu yemekhane hizmetinde, 120’den fazla öğrencinin zehirlenmesinden sorumlu tutuldu. Doktora giden öğrencilere gıda zehirlenmesi yaşadıkları söylense de okul suçlamaları kabul etmedi. Bahsi geçen şirketin geçmişi sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Şirket zehirlenme geçmişleri ve memnuniyetsizlik oranı ile sık sık gündeme geliyor.

Yemekhanenin özelleştirilmesi ile işten çıkarmalarla işçilerin de mağdur edileceği öngörülüyor.