Kremlin: Batı, Belarus'taki taktik nükleer silah depolama planımıza histerik tepki veriyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Batı'nın tepkisini "ölçüsüz" olarak nitelendirdi ve Amerikan nükleer silahlarını hatırlamayan Batı'ya eleştiri yönelterek Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararını savundu.

Kremlin: Batı, Belarus'taki taktik nükleer silah depolama planımıza histerik tepki veriyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rossiya-1 televizyonuna demecinde, Rusya’nın Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirme kararına Batı’nın vermiş olduğu tepkiye ilişkin, “Bu çok önemli bir konu. Kolektif Batı’nın Rusya Devlet Başkanı (Vladimir) Putin’in (Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirileceğine ilişkin) açıklamalarına çok ölçüsüz tepkiler verdiğini görüyoruz” dedi.

“Kolektif Batı, buraya, Avrupa’ya, yani ülkemizin çevresine konuşlandırılmış Amerikan nükleer silahlarını unutmuş gibi davranıyor” diye ekleyen Peskov, “Bu silahları hatırlamaktansa, Belarus’ta taktik nükleer silah depolama tesisleri kurma planlarımıza oldukça histerik tepkiler veriyorlar” eleştirisini yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Putin, komşuları Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirme kararı aldıklarını açıklamıştı. Putin, daha sonra mecbur kalırlarsa bu ülkeye stratejik nükleer silah yerleştirme kararı da alabilecekleri uyarısında bulundu.

Rusya’nın Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirme kararını alması, İngiltere’nin Ukrayna’ya askeri yardım olarak zayıflatılmış uranyum içeren mühimmat göndereceğini duyurmasını izlemişti.