KYK yurdunda asansör düştü, bir öğrenci yaşamını yitirdi!

Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gece saatlerinde yurt asansörü 7. Kattan düştü. Yurt öğrencilerinin düzenli bakım yapılmadığını ifade edilen asansörde Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın açıklamasına göre 1 öğrenci yaşamını yitirdi.

KYK yurdunda asansör düştü, bir öğrenci yaşamını yitirdi!

Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde yurt asansörü 7. Kattan düştü.

16 öğrencinin içinde bulunduğu asansörün düşmesi ile Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın açıklamasına göre 1 öğrenci yaşamını yitirdi.

Yurt öğrencileri tarafından ise 1’den fazla arkadaşlarının cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi.

Yaşanılan olayın bir kaza değil cinayet olduğunu dile getiren yurt öğrencileri “Katil KYK!” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek!” ve “Yönetim istifa!” sloganları ile gece geç saatlere kadar yaşanılan olayı protesto ettiler. Bölgeye sevk edilen emniyet görevlileri geniş güvenlik önlemleri aldı. Öğrencilerin protestosunu kesmek için biber gazı kullanılacağına dair tehditlerde bulunuldu.

AYDIN VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Yakup Canbolat olaya dair “15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül’de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI

Ayrıca Canbolat’ın “15 kişilik asansöre 16 kişi binmişler.” sözleri öğrenciler tarafından yine tepki topladı.

Yurt öğrencileri, asansörün sık sık bozulduğunu, düzenli kontrolden geçmediğini, bu vahim olayın ihmal sonucu yaşandığını dile getiriyorlar.

Hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğu belirlendi.