Laiklik Meclisi'nden 677 sayılı kanunun 98. yılında açıklama: Tarikat ve cemaatlerin illegal faaliyetleri sonlandırılmalı

Laiklik Meclisi tekke ve zaviyelerin kapatılmasına dönük kanunun 98. yılında bir açıklama yayınladı.

Laiklik Meclisi'nden 677 sayılı kanunun 98. yılında açıklama: Tarikat ve cemaatlerin illegal faaliyetleri sonlandırılmalı

Tekke ve zaviyelerin kapatılmasını düzenleyen 677 sayılı kanunun yürürlüğe girişinin 98. yılında Laiklik Meclisi bir açıklama yaptı.

Tarikat ve cemaatlerin illegal olarak sürdürdükleri faaliyetlere son verilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada AKP iktidarının 677 sayılı kanunu koruyan Anayasa’nın 174. maddesinin yeni Anayasa ile ortadan kaldırılması tehlikesine dikkat çekildi.

Laiklik Meclisi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bugün, tekke ve zaviyelerin kapatılmasını düzenleyen kanunun yürürlüğe girişinin 98. yıldönümü.

Cumhuriyet’in en temel özelliklerinden biri olan laiklik ilkesi ile ilgili bu kanuni düzenleme ile dini unvanların kullanılması yasaklanmış, cemaat ve tarikatların faaliyetleri durdurulmuştur.

Ancak yıllar içinde Cumhuriyet ve laikliğin altı oyulmuş, sermaye sınıfı ve emperyalistlerle ilişkiler sonucunda tarikatlar el altından büyütülmüştür. 12 Eylül sonrasında ise adeta yasal şekilde yeniden faaliyetlerine başlayan bu yasaklı yapılar, iktidar mensupları ile yan yana pozlar verir, hatta iktidara doğrudan ortak olur hale gelmişlerdir.

Ülkemiz, Cumhuriyetin 100. yılında ülkenin bakanlıklarında tarikat savaşlarının yaşandığı bir tablo ile karşı karşıyadır. Bugün de “Yeni Anayasa” tartışmaları adı altında Anayasa’nın 174. maddesi hedef gösterilmekte, yüz yıl önce gerçekleşen devrimlerden geriye dönüş hedeflenmektedir.

Ancak yurttaşlarımız bu karanlığa mahkum değildir. Laiklik Meclisi, karşı devrimci bu gerici cephenin tam karşısında mücadeleyi büyütmektedir.

Sözümüz nettir:
677 Sayılı Kanun uygulanmalı, tarikat ve cemaatlerin illegal olarak sürdürdükleri faaliyetler derhal sonlandırılmalı, bu yasaklı gerici yapılar dağıtılmalıdır!