Levent Gültekin: Onların gazına geldim

Altaylı, bugünkü yazısında söz konusu yorumu üzerine Levent Gültekin’in kendisini aradığını söyledi.

Levent Gültekin: Onların gazına geldim

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki ‘adaylık’ iddiasıyla tartışma konusu olan gazeteci levent Gültekin, Fatih Altaylı’ya açıklamalarda bulundu.

Altaylı, YouTube kanalında dün yaptığı yorumlarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimlerden ve aday belirlenmesinden önce yaptığı sohbet sırasında Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Bu ülke bitti, bu ülkeyi artık kimse kurtaramaz” dediğini ve “Benim Cumhurbaşkanlığı adaylığımı kendim bile engelleyemem” diye devam ettiğini söyleyen Levent Gültekin için “Bir siyasal İslamcıya güvenmem ama böyle bir yalan söylemek için delirmiş olması gerek.” dedim ve “Aslında eski bir AK Partili idi. TMSF tarafından Cine 5’in başına atandı. Burayı satmak için birileri ile görüşmeler yapmaya başlayınca AK Parti tarafından görevden aldırıldı ve sonrasında muhalif oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı, bugünkü yazısında söz konusu yorumu üzerine Levent Gültekin’in kendisini aradığını söyledi.

Geçmişte AKP’ye yakın olduğuna dair ifadeleri üzerine Altaylı’ya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok eskiye dayanan hukukumuz olduğu, kendisi ile ve AK Partili pek çok isimle aynı mahalleden olduğumuz doğru ama asla AK Partili olmadım” diyen Gültekin, 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklaması hakkında da konuştu.

Altaylı’ya, “Cumhurbaşkanı adayı olduğumu açıklamam konusunda haklısınız. Gaza geldim” diyen Gültekin, şöyle devam etti: “Başka Prof. Dr. Üstün Ergüder olmak üzere pek çok akademisyen, eski siyasetçi, Cem Boyner başta olmak üzere bazı işadamları, aklınıza gelebilecek 40-50 kişi ‘Aday ol. Sen girersen muhafazakar mahalleden en az 2-3 puan oy alırsın. Seçim 2. tura kalır. Bir şans olur’ dediler. Çocuk gibi onların gazına geldim ve ‘adayım’ dedim. Dediğim anda hepsi toz oldu. Çok haklısınız. Bu büyük hataydı ama egodan değil, onların gazıyla oldu. En büyük hatamdır.”

Gültekin, Kılıçdaroğlu hakkındaki iddiasına dair ise, ““Tam da değiniz gibi. Böyle bir yalan uydurmak için deli olmam lazım. İki cümlesi hariç ben bunları bir yıldır söylüyorum. O iki cümleyi de bu oyunu bozmak için mecburen açıkladım. Kemal Kılıçdaroğlu ile istediği yerde yüzleşmeye hazırım” ifadelerini kullandı.