Meclis'in ilk gerginliği: 'Yurtdışı' kavgası

Meclis'te 28'inci dönemin ilk gerginliği AKP vekili İsmail Emrah Karayel ile İYİ Partili vekil Turhan Çömez arasında yaşandı.

Meclis'in ilk gerginliği: 'Yurtdışı' kavgası

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün CHP’nin vize ret oranlarındaki artışın araştırılması önergesiyle ilgili grup önerisinin görüşmeleri sırasında AKP İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez arasında tartışma yaşandı.

Çömez’in İYİ Parti grubu adına CHP’nin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen AKP’li Karayel, “Kürsüye çıkıp yurtdışına çıkanlardan bahsettiniz. Bu kürsüde yurtdışında dolaşıp buraya gelen ve bu kürsüye çıkanları da gördük. Bu Meclis’te ülkesinden kaçıp yurtdışında dolaşıp şimdi milletvekili olduğu için buraya çıkanlar var” dedi.

Çömez, ayağa kalkarak Karayel’e tepki gösterirken karşılıklı sözlü atışma yaşandı. Çömez’in “Utanın utanın, zalimsiniz” diye yerinden laf atması üzerine Karayel, “Otur yerine otur, demokrasi bu değil. Çıkıp kaçarken düşünecektin. Şimdi nasıl geldin buraya? Çıktın buraya artistlik yapıyorsun. Oraya çıkıp millete parmak sallamak kolay, sen de dönüp dolaşıp bu memlekete geldin” dedi.

Gerginliğin devam etmesi üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşime 10 dakika ara verdi.