Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında 'kayyum' anlaşmazlığı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP'li belediyelere kayyum' konusunda protokol maddesi istediği, bu talebin kabul edilmediği öne sürülüyor.

Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında 'kayyum' anlaşmazlığı

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tur oylamasının yapılacağı 28 Mayıs’a sayılı günler kala Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı desteklemesi ve Ata İttifakı’nın dağılması, düzen muhalefetinde gözleri ittifakın öne çıkan bileşeni Zafer Partisi’nin vereceği karara çevirdi.

Bugün kameraların karşısına geçen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisinin kararının henüz belli olmadığını belirtti. Özdağ, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden görüşeceklerini ve kararlarını yarın açıklayacaklarını ifade etti.

Özdağ’ın erteleme kararının arkasında ise Millet İttifakı’nın bileşenlerinden Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin itirazları olduğu öne sürülüyor.

İddiaya göre ittifakta yer alan DEVA Partisi, Gelecek Partisi dün sunulan mutabakat metnine “şerh” düştü.

Bugün gazeteci İsmail Saymaz da Özdağ’la yapılan görüşmelere ve mutabakat çalışmalarına ilişkin Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, “Gelecek Partisi’nden Kemal Kılıçdaroğlu’na bir telefon gitti. ‘Sözlü anlaşmaya varıyorsanız varın fakat yazılı ve bağlayıcı bir metne biz karşıyız’ diye kendilerine bilgi verildi” aktarımında bulundu.

‘KAYYUMA DEVAM’ İSTEĞİ

Habertürk yazarı Nagehan Alçı da Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında anlaşmazlık konusu olduğunu iddia ettiği bir konuya dikkat çekti. Alçı, “Ümit Özdağ, HDP’li belediyelere kayyum uygulanmasına devam edilmesini -2024 seçimlerinden sonra da- istiyor. Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklama şartı olarak HDP’li belediyelere kayyum olayının protokole bağlanmasını istiyor. Kemal Bey de haklı olarak bu faşizan talebi reddediyor” dedi.