Şeyh Said'e sahip çıkan Ensarioğlu İyi Parti'den istifa etti

İyi Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu partisinden istifa etti. Ensarioğlu, Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Şeyh Said'e sahip çıkan Ensarioğlu İyi Parti'den istifa etti

Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İyi Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, partisinden istifa etti.

Ensarioğlu, “X” sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

“İYİ PARTİ DEMOKRATİK KİMLİĞİNDEN VAZGEÇTİ”

Ensarioğlu, paylaşımında, “Merkez sağ amacı doğrultusunda geçen 6 yıllık süre zarfında merkez sağ iddiamız için partide mücadele verdiğimiz süre içerisinde demokratik olmayan birçok aşırı söylemler, başta kendim olmak üzere, beni sevenler tarafından sineye çekildi. Ancak seçim sonrasında partinin 3. Olağan Kongresindeki omurga değişimi ve dönüşümü ile bir kan tazeleme değil merkez sağ iddiasından ve demokratik kimliğinden vazgeçtiğinin açık bir göstergesiydi” ifadelerini kullandı.

Şey Said ile ilfili açıklamalarının disipline sevk edilmesi kararının İyi Parti’nin merkez sağ iddiasını artık taşımadığının da vesikası olduğunu kaydeden Ensarioğlu, “Bu tutum partinin kuruluş felsefesi olan ‘milliyetçi, kalkınmacı ve demokratik’ kimliğinden saptığı ve farklı görüşlere ve demokratik kimliğine tahammülü kalmadığını göstermektedir. Bu nedenle İYİ Parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır” ifadelerini kullandı.