Sosyalist Güç Birliği'nden üniversitelerin kapatılmasına tepki

Açıktır ki bu felaket karşısında örgütlenen ve dayanışmayı büyüten halkın ve halkın gençlerinden korkmaktadırlar. Bu zor zamanlarda yan yana gelen, mücadele eden ve yarınlara birlikte bakan gençlerle omuz omuza mutlaka ve mutlaka emekçi halkın cumhuriyetini kuracağız."

Sosyalist Güç Birliği'nden üniversitelerin kapatılmasına tepki

Sosyalist Güç Birliği üniversitelerin kapatılmasına karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Deprem bölgesindeki üniversiteler için uzaktan eğitim düşünülebilir kuşkusuz ama tüm Türkiye’de üniversiteleri kapatmak, gençleri yalıtmak ve yalnızlaştırmaktır. Felaket karşısında eğitim değil turizm kapasitesi değerlendirilmelidir. Felaketle baş edebilmek ve barınmayı sağlamak için oteller kullanılmalıdır.” denildi.

“Dayanışma yaşatır, üniversiteler kapatılamaz, gençler yalnız bırakılamaz” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“KYK yurtlarını kullanmak bahanesiyle üniversitelerin kapatılması birlikteliğin ve dayanışmanın yaşattığı bu ortamda gençleri kendi haline bırakmaktır. Felaket karşısında ilk önce eğitimin ve gençlerin gözden çıkarılması kabul edilemez. COVID 19 salgınında ilk sırada eğitimi gözden çıkaran AKP iktidarı, yine aynı şeyi yapmaktadır. Daha önceki deprem deneyimleri gençlerin bir arada olduğunda morallerini daha yüksek tutabildikleri, sosyal bir sağaltımdan yararlanabildiklerini göstermektedir.

Deprem bölgesindeki üniversiteler için uzaktan eğitim düşünülebilir kuşkusuz ama tüm Türkiye’de üniversiteleri kapatmak, gençleri yalıtmak ve yalnızlaştırmaktır. Felaket karşısında eğitim değil turizm kapasitesi değerlendirilmelidir. Felaketle baş edebilmek
ve barınmayı sağlamak için oteller kullanılmalıdır.

Bu yıkımdaki sorumluluklarını perdelemek için “ilahi güçleri” devreye sokan, bilim ve ahlak dışı tutumlarını görünmez kılmak için medyayı baskılayıp devlet şiddetini kullanmaktan utanmayanlardan hesap sormak için mücadelemiz sürecektir. Yaşanan felaket siyasi iktidarın nasıl bir organizasyon içerisinde olduğunu göstermektedir.

Açıktır ki bu felaket karşısında örgütlenen ve dayanışmayı büyüten halkın ve halkın gençlerinden korkmaktadırlar.

Bu zor zamanlarda yan yana gelen, mücadele eden ve yarınlara birlikte bakan gençlerle omuz omuza mutlaka ve mutlaka emekçi halkın cumhuriyetini kuracağız.”