Sosyalist Liseliler'den karma eğitimi hedef alan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na yanıt

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklamada "Bu ülkenin ilericileri, sosyalistleri karma eğitime saldırmak için kulp arayanlara cevabı mücadeleyi yükselterek verecektir. Gericilikle savaş, bireysel aydınlanmayla değil örgütlü mücadeleyle mümkündür." denildi.

Sosyalist Liseliler'den karma eğitimi hedef alan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na yanıt

Sosyalist Liseliler, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun karma eğitimi hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada “Gericilerin eğitim hakkında konuşma ehliyeti yoktur. Bizler onları yatılı kuran kurslarında tecavüze uğrayan çocuklardan; anaokulu yaşına kadar inen zorunlu din derslerinden; çocuk ‘evliliklerini’ savunan akademisyenlerinden tanıyoruz.” denildi.

“Memleketimizden gericiliği defedeceğiz!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Gericilerin karma eğitime dair saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Partisinin ilçe kongresinde konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ‘Karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler’ söylemi gericilik bayrağını en önde taşımaya oldukça hevesli olduğunu göstermektedir. Bu sözler; karma eğitimin sorunlarını değil siyasal İslam’ın zihniyetini ortaya koymaktadır.

AKP’nin iktidarı boyunca toplumsal alanda gericiliği palazlandırması, laikliğe yönelik saldırıların seçimlerden sonra vites arttırmasına ve gericilerin karma eğitimi tekrardan hedef tahtasına oturtmasına yol açtı. Karma eğitimin tacize sebebiyet verebileceğini savunmak; yani tacizi kadın ve erkeğin yan yana gelmesinin mutlak bir çıktısı olarak görmek, toplumsal alanda cinsiyetçi bir ayrımcılığı gözetmek ve bilimselliğin reddiyesidir. Bu zihniyet adlı adınca sapıklıktır.

Gericilerin eğitim hakkında konuşma ehliyeti yoktur. Bizler onları yatılı kuran kurslarında tecavüze uğrayan çocuklardan; anaokulu yaşına kadar inen zorunlu din derslerinden; çocuk ‘evliliklerini’ savunan akademisyenlerinden tanıyoruz. Bu zihniyet sahiplerinin toplumsal alanlarda kendilerine yer bulabiliyor olmasının müsebbibi AKP’nin yanı sıra tarikat ve cemaatlere özgürlük adı altında toplumun her alanında geçit veren liberal kuşatmadır.

Bu ülkenin ilericileri, sosyalistleri karma eğitime saldırmak için kulp arayanlara cevabı mücadeleyi yükselterek verecektir. Gericilikle savaş, bireysel aydınlanmayla değil örgütlü mücadeleyle mümkündür. Sıra arkadaşımız; sen de Sosyalist Liseliler’e katıl, bu sapık zihniyeti önce okullarımızdan sonra memleketimizden birlikte kovalım.”